''Feyenoord mag blij zijn met het feit dat hij gebleven is''

''Feyenoord mag blij zijn met het feit dat hij gebleven is''

Pierre Vermeulen heeft drie Feyenoorders opgenomen in zijn Elftal van de Week voor De Telegraaf. De 65-jarige oud-international van Oranje heeft lovende woorden over voor Marcos Senesi, Tyrell Malacia en Guus Til. Vooral de middenvelder heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt. Tegen NEC was hij wederom beslissend voor Feyenoord.

''Wat Guus Til allemaal wel niet klaarspeelt bij Feyenoord… Dat had ik niet zien aankomen, ook omdat hij voor zijn transfer lange tijd nauwelijks gespeeld had'', vertelt Vermeulen. ''Het is knap dat hij direct weer in dat hoge tempo meegaat waarin Feyenoord nu speelt. Hij weet ook altijd waar de bal gaat komen. Alsof iemand hem bij de hand pakt en zegt: kom effe hier staan, dan kun je die bal erin schieten. Dat is ook een talent.”

Vermeulen selecteert voor zijn Elftal van de Week twee verdedigers van Feyenoord. ''Marcos Senesi is bij Feyenoord echt iemand waarop de ploeg kan leunen. Hij is fysiek sterk en past in de ploeg en bij de club. Hij was sterk in één-tegen-één-situaties, balvast en Feyenoord mag blij zijn met hem en het feit dat hij gebleven is.''

''Tyrell Malacia heeft echt de mogelijkheid de toekomstige linksback van Oranje te worden. Die kans ligt er gezien de huidige bezetting op die positie en dat zou ik hem ook gunnen, want hij heeft een geweldige drive. Als je ziet welke afstanden hij aflegt… Hij is klein van stuk, maar groeit iedere week als speler. Ik denk dat hij alleen nog maar beter wordt.''


Lees meer over
Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties