Feyenoord krijgt uitstel om 'cruciale onderdelen' Feyenoord City uit te werken

Feyenoord krijgt uitstel om 'cruciale onderdelen' Feyenoord City uit te werken

De coalitie-partijen PvdA en GroenLinks en oppositie-partij Leefbaar Rotterdam van de Rotterdamse gemeenteraad waren lange tijd groot voorstander van Feyenoord City, maar leverden de laatste tijd steeds meer kritiek op de stroperigheid van de voortgang van het project. Ondanks dat willen de drie partijen, in tegenstelling tot wethouder Arjan van Gils, de club uitstel geven om de definitieve plannen te overleggen.

In juli zou de knoop doorgehakt worden, maar dat gaat nu alleen grotendeels gebeuren: Feyenoord krijgt tot december de tijd om nog even verder te puzzelen op 'de cruciale onderdelen', zo meldt het Algemeen Dagblad. PvdA-raadslid Dennis Tak noemt de keuze een ‘tweetrapsraket’. "Dit is een unieke samenwerking tussen deze drie partijen. We hebben de afgelopen weken ons best gedaan om alle kritische vragen op tafel te krijgen, zo komen we tot een hoogwaardig besluit."

Feyenoord krijgt tot december de tijd om de bouwkosten en de business case nogmaals onder de loep te nemen. Tak: "Dit geeft Feyenoord een sterk verhaal. Dit moet de club een positieve impuls geven, ook richting investeerders." De reden van het uitstel is dat de partijen, ondanks hun kritiek op de voortgang, wel voorstander zijn gebleven van Feyenoord City. "Als we geen nieuw stadion wilden, dan hadden we hier volgende week de stekker uitgetrokken. Voor de PvdA is de gebiedsontwikkeling nog altijd het belangrijkste. Wij denken dat Feyenoord City en een nieuw stadion het beste is voor de stad als aan de voorwaarden wordt voldaan.’’

Lees meer over
Feyenoord City
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties