"Feyenoord komt nu in fase twee, die is moeilijker"

"Feyenoord komt nu in fase twee, die is moeilijker"

De resultaten van Feyenoord beginnen na een goede start onder trainer Arne Slot iets minder te worden. Na de nederlaag tegen Vitesse verspeelden de Rotterdammers opnieuw punten tegen RKC Waalwijk. Maarten Wijffels denkt dat het logisch dat de ploeg in een dergelijke fase belandt en wees daarbij op een voorbeeld dat door Youri Mulder werd aangehaald.

Mulder vertelde over de start van Fred Rutten bij Schalke 04, een periode die volgens Wijffels gelijkenissen vertoonde met het huidige Feyenoord onder Slot. "Toen Fred begonnen, was alles nieuw en vonden de spelers het leuk en uitdagend", vertelde Wijffels in de AD Voetbalpodcast. "Youri zei dat hij na een goed begin dacht dat ze het wel zouden volhouden, maar dat Fred toen al zei: 'Nee, straks zijn ze dit gewend. Dan komt er een andere fase en gaat het niet zo makkelijk meer.' Dat gebeurde toen ook. Misschien dat je dat bij Feyenoord nu ook een beetje ziet."

"Feyenoord komt nu in fase twee", vervolgde Wijffels. "Die is moeilijker. Het wordt herfst, de velden worden zwaarder, de spelers zijn niet meer zo fris, Feyenoord heeft een smalle selectie, de wedstrijden stapelen zich op en de tegenstanders gaan zich ook op Feyenoord instellen", somde hij op. "Dan gaat het niet meer zo makkelijk. Ze gaan nog wel meer punten verliezen."

Dat Feyenoord tegen laagvlieger RKC moeilijk tot scoren kwam, zag Wijffels overigens wel als incident. "Tegen NEC - als die ook onder 'de kleintjes' vallen - maakten ze uiteindelijk wel veel goals. Alleen het verhaal over die muur van Feyenoord achterin, dat is natuurlijk niet waar. Ze krijgen relatief makkelijk tegengoals. Dat zal ook wel bij dit team horen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties