Feyenoord kan Europese overwintering bijna niet meer ontgaan na zege in Berlijn

Feyenoord heeft enorm goede zaken gedaan in de groepsfase van de Conference League. De Rotterdammers hebben de uitwedstrijd tegen Union Berlin met 1-2 gewonnen en gaan hierdoor zo goed als zeker Europees overwinteren. De ploeg van trainer Arne Slot heeft nog geen wedstrijd verloren en staan na vier duels op 10 punten.

Feyenoord kwam al snel op voorsprong via Luis Sinisterra. De Colombiaan anticipeerde op de rebound van het schot van Bryan Linssen, die in eerste instantie op de paal kwam. Sinisterra kon toen, vanuit een nog vrij moeilijke hoek, de 0-1 binnen schieten. Daarna volgde een periode waarin Feyenoord de Duitsers niets lieten creëren. Union Berlin kwam vier minuten voor rust op gelijke hoogte, nadat Christopher Trimmel de bal van grote afstand in het doel schoot.

De twee ploegen begonnen de eerste minuten na rust wat behoudend, wat niet onlogisch was. Door de enorme regenval in Berlijn was het veld moeilijk bespeelbaar. Hier en daar lag er veel modder en kleine plassen water. Dat kan een reden zijn geweest voor de fout die de verdediging van Union Berlin tien minuten na rust maakte. Daardoor kwam Linssen oog in oog met de keeper te staan, maar de spits miste. Het leek er lang op dat de Duitsers de 2-1 gingen maken, maar de Rotterdammers kwamen weer terug in de wedstrijd en werden gevaarlijk via onder meer een grote mogelijkheid via Toornstra en Trauner.

Daarna volgde een periode van veel overtredingen, waardoor zowel Taiwo Awoniyi als Trimmel gele kaarten kregen. Ook Lutsharel Geertruida ontving een gele kaart. Awoniyi kwam een paar minuten na zijn gele kaart nog goed weg. De aanvaller maakte een overtreding die net zo goed zijn tweede gele kaart had kunnen zijn. Omdat er geen VAR was, mocht Awoniyi blijven staan.

Andreas Luthe stond met een geweldige blunder aan de basis van de 1-2. De keeper gleed na een terugspeelbal uit op het slechte veld. Dessers kon de bal toen simpel in het open doel schieten. Daarna kreeg Feyenoord de overhand, iets dat zorgde voor een aantal corners achter elkaar. Gernot Trauner was met een knappe volley héél dichtbij de 1-3, maar Luthe redde knap. Een paar minuten na de goal van Dessers wisselde Slot Jens Toornstra voor Marcus Pedersen en ging het over op een vijfmansverdediging.

In de laatste tien minuten, waarin Ramon Hendriks het veld inkwam voor Marcos Senesi, was het een kwestie van tegenhouden en loeren op de counter. Trimmel moest in de slotfase met rood het veld verlaten. De aanvoerder had al geel en stuiterde de bal kwaad weg bij een ingooi voor Feyenoord. Ook Cedric Teuchert kon in de 88e minuut gaan douchen, nadat hij natrapte tegen Tyrell Malacia. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-2 overwinning, mede dankzij een goede redding van Bijlow in de extra tijd.

15' | 0-1 | Sinisterra
40' | 1-1 | Trimmel
72' | 1-2 | Dessers

Union Berlin: Luthe; Jaeckel, Knoche, Friedrich; Trimmel, Puchacz; Oztunali, Khedira, Haraguchi; Becker, Behrens.
Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Toornstra, Til, Kökcü; Linssen, Sinisterra