'Feyenoord hoopte op talentvolle Marseille-spits Dieng'

'Feyenoord hoopte op talentvolle Marseille-spits Dieng'

De 21-jarige Olympique Marseille-spits Bamba Dieng bekroonde zijn eerste basisplaats van het seizoen dit weekend met twee doelpunten. Toch had het ook anders kunnen lopen voor de Senegalese aanvaller: Feyenoord had naar verluidt nadrukkelijke interesse.

Na de 0-2 zege van Marseille op AS Monaco ging het in de Franse pers veel over uitblinker Dieng. Het was L'Équipe dat daarbij meldde dat Feyenoord zich deze zomer had gemeld. Marseille vroeg echter vier miljoen euro voor de spits, een bedrag dat de Rotterdammers vermoedelijk niet konden betalen. Daarmee kwam het niet tot een hereniging met Aliou Baldé, met wie Dieng samenspeelde bij het Senegalese Diambars FC.

De kans dat de spits in een later stadium alsnog naar Feyenoord transfereert, lijkt erg klein. Na zijn heldenrol tegen Monaco is het management van Dieng inmiddels met de club in gesprek over een nieuw, verbeterd contract bij Marseille. Bovendien trok Feyenoord met Cyriel Dessers al een andere spits aan. De Belg wordt dit seizoen gehuurd van KRC Genk, waarbij de club ook een optie tot koop heeft bedongen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties