Feyenoord hofleverancier in Elftal van de Week van Telegraaf

Feyenoord hofleverancier in Elftal van de Week van Telegraaf

Feyenoord maakte zondag indruk bij de 4-0 zege op PEC Zwolle en ook individueel waren er meerdere uitblinkers. Romano Denneboom, die maandag namens De Telegraaf het Eredivisie-Elftal van de Week samenstelde, wees er liefst vier aan. Daarmee was de ploeg direct hofleverancier in dat elftal.

Voorin waren het doelpuntenmakers Bryan Linssen en Luis Sinisterra die een plekje in het elftal kregen. "Linssen is mijn speler van de week", begon Denneboom. "Het is knap hoe hij zich steeds maar weer aanpast aan een hoger niveau. Hij had het moeilijk in het begin bij Feyenoord, maar is nu een van de belangrijkste spelers op een positie die van nature niet eens de zijne is."

Ook de aanvankelijke twijfels over Sinisterra herinnerde de Schiedammer zich. "Toen hij als grote aankoop naar Feyenoord kwam, heeft men hem heel lang niet gezien. Ik ging een keer op maandagavond bij Jong Feyenoord kijken en toen dacht ik: oh ja, die hebben ze ook nog. Nu laat hij geweldige dingen zien, ook na een heel zware knieblessure."

Trauner en Malacia
Hoewel PEC Zwolle niet heel veel gevaar stichtte, zag Denneboom ook achterin bij Feyenoord twee sterkhouders: Gernot Trauner en Tyrell Malacia. "Trauner is echt zo'n speler die een elftal nodig heeft. Hij doet geen domme dingen, maar alleen de goede. Hij komt uit het buitenland, maar is bij een club als Feyenoord heel snel iemand geworden die nu als een van de eersten op het bord staat."

"Malacia komt vanuit de jeugd. Dat gaat met vallen en opstaan, maar hij heeft het al tot Oranje geschopt", sprak Denneboom, zelf ook eenmalig international, over de laatste Feyenoorder in zijn elftal. "Ik was erbij tijdens zijn basisdebuut tegen Manchester City (Napoli, red.) in de Champions League. Toen stond hij er al echt. Hij doet me een beetje denken aan Jetro Willems, want Malacia heeft écht een goede techniek. Ik ben benieuwd wat zijn vervolgstap wordt, al denk ik dat een jaar nog belangrijker zijn bij Feyenoord hem goed doet."

Lees meer over
Tyrell Malacia Luis Sinisterra Bryan Linssen Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties