"Feyenoord heeft eigenlijk geen echte zwakke punten meer"

"Feyenoord heeft eigenlijk geen echte zwakke punten meer"

In de media gaat het bij Feyenoord vaak al snel over de 'te smalle' selectie. Toch is inmiddels aangetoond dat Arne Slot wel degelijk enkele goede troeven achter de hand heeft. In de NOS Voetbalpodcast was de vraag dan ook in hoeverre dat kritiekpunt nog van toepassing is.

Een van de aanvankelijke bankzitters, Fredrik Aursnes, heeft zich inmiddels in de basis geknokt. Slot koos steeds vaker voor de variant met hem op het middenveld, Jens Toornstra op rechtsbuiten en Alireza Jahanbakhsh op de bank. "Aursnes is ook te goed om op de bank te zetten", merkte Arman Avsaroglu op. "In de eerste maanden viel hij steeds in, maar Slot zag ook wel dat hij gewoon een basisspeler is. Toornstra is dat ook."

En dus is Jahanbakhsh nu een van de opties op de bank van Feyenoord. "Het is toch niet gek om te zeggen dat dit Feyenoord eigenlijk geen echt zwakke punten meer heeft?", begon Arno Vermeulen. "Als je dan naar die bank kijkt - daar begonnen we aan het begin van dit seizoen steeds over: 'met zo'n bank is het kansloos'. Maar Geertruida kan op twee posities achterin invallen en is over het algemeen betrouwbaar. Jahanbakhsh is uiteindelijk gewoon een goede Eredivisievoetballer. Dan heb je Dessers als pinchhitter en Nelson kan als dribbelaar in het elftal komen."

"Ik vind het nog steeds dun", ging Avsaroglu daar tegenin. Hij zag vooral in de breedte op het middenveld een probleem ontstaan. "En een centrale verdediger heb je eigenlijk ook niet. Geertruida is toch vooral een rechtsback. Centraal zet hij Ramon Hendriks er vaak in, maar die is echt te licht. Ik vind het nog steeds te dun, maar je kan een seizoen hebben waarin het gewoon goed gaat. Dat hebben ze vaker gehad."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties