Feyenoord - Excelsior in het teken van Sophia Kinderziekenhuis

Feyenoord - Excelsior in het teken van Sophia Kinderziekenhuis

Het is komend weekend weer tijd voor de jaarlijkse Sophiawedstrijd. Daarom komen er tijdens de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Excelsior op zondag 13 november honderden jonge patiënten uit het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis samen met hun ouders naar De Kuip én wordt er gecollecteerd voor het Centrum voor Zeldzame Aandoeningen in het ziekenhuis.

De meeste jonge supporters uit het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis zitten tijdens de wedstrijd in Vak G. Een aantal van hen kan de wedstrijd volgen vanuit Business Units, die speciaal voor hen beschikbaar zijn gesteld door verschillende unithouders. De kinderen die in het Sophia Kinderziekenhuis liggen en niet naar De Kuip kunnen komen, kunnen alle gebeurtenissen in het stadion via Sophia Media (Sophia TV & Evenementen) volgen.

Aandacht voor zeldzame ziekten
De opbrengst van de wedstrijd gaat dit keer naar het updaten van de Feyenoord-hoek in het ziekenhuis en naar het Centrum voor Zeldzame Aandoeningen in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. ‘Maar liefst 1 miljoen Nederlanders krijgt in hun leven te kampen met een zeldzame ziekte. Zo’n 80% daarvan betreft kinderen,’ vertelt Ans van der Ploeg, kinderarts metabole ziekten in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. ‘Er zijn meer dan 7000 zeldzame ziekten in kaart gebracht, waarvan de meeste erfelijk of aangeboren zijn. Denk aan stofwisselingsziekten, orgaanziekten zoals een onvoldoende ontwikkeld maagdarmstelsel, bloedziekten zoals sikkelcel of een huidziekte.’

Meer wetenschappelijk onderzoek nodig
Veel van deze aandoeningen zijn bij artsen onbekend. Mede daardoor is een vroege herkenning lastig wat vaak leidt tot een late diagnose. Daarnaast is er voor veel van deze ziekten nog geen behandeling beschikbaar die leidt tot genezing. ‘Met het geld dat we tijdens de Sophiawedstrijd ophalen, kunnen we in het Centrum voor Zeldzame Aandoeningen meer wetenschappelijk onderzoek doen, waardoor de juiste diagnoses eerder gesteld kunnen worden en we zeldzame ziekten meer bekendheid kunnen geven,’ aldus Ans van der Ploeg.

Collecte
Wie het Centrum voor Zeldzame Aandoeningen wil steunen, kan dat voor én tijdens de wedstrijd op 13 november doen via www.feyenoord.nl/sophia. Tijdens de wedstrijd zal er ook een collectebus van de Stichting Vrienden van het Sophia rondgaan. De aftrap van de wedstrijd Feyenoord - Excelsior is om 16.45 uur. De opbrengst van de wedstrijd wordt later bekend gemaakt.

Op bezoek
Feyenoord en het Sophia Kinderziekenhuis hebben al sinds 2003 een warme vriendschapsband die onderstreept wordt door de Sophiawedstrijd, maar ook door het jaarlijkse bezoek van de selecties van Feyenoord 1 en Feyenoord Vrouwen 1 aan de kinderen in het ziekenhuis. Het bezoek van Feyenoord 1 staat voor later in het seizoen gepland.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties