FC Barcelona ontslaat oud-Feyenoorder Koeman

FC Barcelona ontslaat oud-Feyenoorder Koeman

Ronald Koeman was al enige tijd niet te benijden als trainer van FC Barcelona. De oud-Feyenoord trainer lag al geruime tijd onder vuur bij de inmiddels armlastige club omdat de resultaten tegenvielen.

Overwintering in de Champions League zou al een heidens karwei geworden zijn, maar in de Spaanse competitie stonden de Catalanen er, ondanks veel puntenverlies, nog redelijk voor. Gisteren werd er echter met 1-0 verloren bij subtopper Rayo Vallecano en dat was de druppel die de bekende emmer deed overlopen.

FC Barcelona heeft Koeman officieel ontslagen. "Ronald Koeman zal donderdag op Ciutat Esportiva afscheid nemen van de selectie. Barcelona wil hem bedanken voor zijn diensten en wenst hem het beste in zijn professionele carrière'', schrijft de club in een persbericht. Voormalig Barcelona-speler Xavi zou volgens Spaanse media zijn opvolger moeten worden.

De 58-jarige Koeman was bij zijn droomclub FC Barcelona bezig aan de elfde klus in zijn lange trainersloopbaan. Eerder stond hij aan het roer bij Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, Valencia, AZ, Feyenoord, Southampton, Everton en Oranje. Koeman zelf heeft nog niet gereageerd op zijn gedwongen ontslag.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties