Eerste Feyenoord-tegenstander Willem II kampt met grote problemen in voorbereiding

Eerste Feyenoord-tegenstander Willem II kampt met grote problemen in voorbereiding

Bij Willem II is men nog lang niet klaar voor Feyenoord, dat in de eerste Eredivisiewedstrijd van het seizoen op bezoek komt. In de voorbereiding op de nieuwe competitie lopen de Tilburgers tegen verschillende problemen aan. Zo heeft de selectie last van een coronagolf en is ook de selectie nog niet op orde.

Daarover schrijft het Brabants Dagblad donderdagochtend. De krant spreekt van een 'grote en hardnekkige' corona-uitbraak binnen de selectie en staf. Omdat trainer Fred Grim geen representatief team op de been kan brengen, is het oefenduel tegen Sparta van aanstaande zaterdag afgelast. Eerder gebeurde hetzelfde met de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Ook de open dag van de Tilburgers gaat door de coronagolf niet door.

Woensdag werd gesproken van negen besmettingen binnen de spelersgroep en staf. Het aantal testrondes is inmiddels verhoogd om de situatie onder controle te houden. Welke spelers besmet zijn, werd door de club niet bekend gemaakt, maar nieuwe spelers als Ulrik Jenssen en Emil Bergström hebben door de situatie weinig mogelijkheden om op hun nieuwe ploeggenoten ingespeeld te raken. Juist de oefenwedstrijden waarin dit moest gebeuren, zijn nu afgelast. Willem II hoopt nog één duel toe te kunnen voegen aan de voorbereiding.

De zorgen over de coronabesmettingen gaan gepaard met die over de dunne selectie van Willem II. Zo haalde de ploeg geen vervangers voor de vertrokken Vangelis Pavlidis (AZ) en Mike Trésor Ndayishimiye (KRC Genk). Hun posities zijn nog wel bezet, maar veel opties zijn er niet.

Willem II - Feyenoord
Volgende week zondag, over tien dagen, gaat Feyenoord op bezoek bij Willem II voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Voor de Tilburgers komt dat duel na een verstoorde voorbereiding erg vroeg. Feyenoord zelf hoeft voorlopig nog niet over die wedstrijd na te denken. De Rotterdammers spelen eerst nog een tweeluik tegen FC Luzern - waarvan de uitwedstrijd vanavond gespeeld wordt - en krijgen tussendoor ook nog bezoek van Atlético Madrid in de traditionele openingswedstrijd van het seizoen.

Lees meer over
Willem II
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties