"Een valkuil voor sommige trainers, maar niet voor Slot"

"Een valkuil voor sommige trainers, maar niet voor Slot"

De overwinning van Feyenoord op SC Cambuur was er een die uit het vuur gesleept moest worden. Trainer Arne Slot koos er zelfs voor om met Lutsharel Geertruida een extra verdediger te brengen om de 2-3 voorsprong vast te houden. Een goede zet, zo vond Feyenoord-watcher Dennis van Eersel.

In de Feyenoord-podcast van zijn werkgever RTV Rijnmond merkte hij op dat de tactische ingrepen van de trainer vaak succesvol zijn. "Hij lees wedstrijden goed. PSV-uit was een meesterzet en nu ook die wissel met Geertruida als tegenzet tegen wat Henk de Jong doet. We hadden onze twijfels: roep je het niet over jezelf af door met een marge van één alleen maar achteruit te gaan? Maar Feyenoord heeft daarna niks meer weggegeven. Ook daarbij weer de credits voor Slot."

"Dat geeft mij wel veel vertrouwen", ging Van Eersel verder. "Slot heeft een vaste filosofie en dat wil Feyenoord ook, maar uiteindelijk is je speelwijze een middel om tot succes te komen. Het moet geen doel op zich worden. Dat is nog wel eens een valkuil voor sommige trainers, maar daar schaar ik Slot niet onder. Die is af en toe echt wel bereid om concessies te doen als hij denkt dat dat resultaat oplevert. Dat is hoe een trainer moet denken."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties