Driessen: ''Het contract is heel helder''

Driessen: ''Het contract is heel helder''

Valentijn Driessen kwam vanavond in het praatprogramma De Oranjezomer met een update over Steven Berghuis en Dick Advocaat. De 29-jarige aanvaller is op dit moment nog op vakantie en het is wachten op de officiële bevestiging van Feyenoord op zijn definitieve overstap.

''Hij is nog op vakantie'', begint de journalist zijn verhaal. ''Volgens mij komt hij donderdagavond of vrijdag terug en dan verwachten ze hem in het weekend te keuren. Daarna kan hij maandag aansluiten op de training. Dat is het scenario dat iedereen een beetje voor ogen heeft.'' Berghuis gaat Feyenoord minimaal 5,5 miljoen euro opleveren en dat bedrag kan met bonussen nog oplopen tot 6,5 miljoen euro. Ook heeft de Rotterdamse club een doorverkooppercentage bedongen.

Driessen heeft ook meer informatie over het contract van Dick Advocaat. De oud-trainer denkt recht te hebben op een bonus vanwege het bereiken van Europees voetbal. Waar Chris Woerts eerder aangaf dat Advocaat goede kans maakt, daar ziet Driessen het niet gebeuren. ''Het contract is heel helder. Er staat niet in 'bij het bereiken van Conference League of Europees voetbal', wat gesuggereerd werd. Het staat gewoon zwart op wit. Op het moment dat het voor de arbitragecommissie komt, dan denk ik dat Dick weinig poten heeft om op te staan. Ik denk dat Dick die zaak gaat verliezen.''

Derksen
De analist was verder in het praatprogramma niet te spreken over de woorden van Dirk Kuyt. ''Berghuis is naar Ajax en dan zegt hij weer: ‘Dat zou ik nooit doen.’ Weer een wit voetje halen bij de Feyenoord-aanhang. Die jongen is zo gluiperig. Hij denkt altijd na wat hij moet zeggen om mensen te pleasen. Dit is de grootste demagoog van Nederland.''

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties