Dit jaar geen eerste openbare training en Open Dag

Dit jaar geen eerste openbare training en Open Dag

De traditionele Open Dag en de eerste openbare training vinden dit jaar geen doorgang. Feyenoord heeft dit besluit genomen vanwege de situatie omtrent de coronapandemie, het volle programma van de voorbereiding en de vroege start in de voorronde van de UEFA Europa Conference League.

Hoewel er deze zomer steeds meer mogelijk is wat betreft het organiseren van evenementen, geldt er nog altijd een aantal beperkingen die lastige uitdagingen met zich meebrengen, zoals bijvoorbeeld het testen voor toegang. De jaarlijkse Open Dag van Feyenoord heeft een dusdanig laagdrempelig en open karakter, dat het voor de club geen optie is om hierbij testen voor toegang toe te passen en bezoekers te vragen om een negatieve testuitslag of vaccinatiebewijs. Zonder deze voorwaarden kan een grootschalig evenement als de Open Dag, met tal van uiteenlopende activiteiten in en rondom het stadion, niet plaatsvinden. Dezelfde afweging heeft de club moeten maken met betrekking tot de eerste openbare training in De Kuip. Ook hier zou de club testen voor toegang moeten toepassen en dit strookt niet met het laagdrempelige en open karakter van de training.

Feyenoord betreurt het dat het deze besluiten heeft moeten nemen. Aan de andere kant is de club blij dat het supporters een aantal alternatieven kan bieden, zoals de oefenduels die gepland staan in De Kuip en de traditionele Openingswedstrijd een week voor de competitie. Hierbij zijn supporters welkom en de kaartverkoop is inmiddels gestart.

Lees meer over
Voorbereiding 2021/2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties