"Dit is de eerste wedstrijd waarin ze echt moeten"

"Dit is de eerste wedstrijd waarin ze echt moeten"

Feyenoord beleeft momenteel een lastigere fase in een verder uitstekend seizoen. De Rotterdammers deden volop mee om plek één, maar hebben na enkele teleurstellende resultaten pas op de plaats moeten maken. Dat leidde weer tot wat kritiek, wat Feyenoord volgens clubwatcher Mikos Gouka aan zichzelf te danken heeft.

In de AD Voetbal Podcast beargumenteerde Gouka namelijk dat de lat een stuk hoger is komen te liggen door de geweldige seizoensstart. "Als je in het begin van het seizoen een paar keer had verloren en rond plek vijf, zes door het seizoen heen was gegaan, dan was er niemand die dit een schande had gevonden", doelde hij op de laatste resultaten van de Rotterdammers.

"Maar ze zijn zo voortvarend begonnen dat ze de lat ook voor de buitenwacht hoger hebben gelegd. Hadden ze niet zoveel gewonnen, dan hadden veel mensen gezegd: 'Het zijn nog steeds dezelfde slechte spelers die ze vorig jaar hadden en de aankopen zijn ook niks bijzonders. Dit was je kunt verwachten.' Nu hebben ze veel gewonnen en wordt er al heel snel gezegd dat het goede spelers zijn, dat ze mee kunnen doen. Dat hebben ze zelf ook geroepen, dus dan gaat het verwachtingspatroon omhoog."

Daarmee is het belang van de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen plots heel groot geworden. "Dit is de eerste wedstrijden waarin het 'moeten' echt om de hoek komt kijken, waar het eerder 'mogen' was. Nu moeten ze echt om bij te blijven. Anders komen ze weer tussen Vitesse en AZ te staan. Dan wordt het weer een seizoen waar de druk van de ketel is en mensen weinig verwachtingen meer hebben."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties