''Dit elftal is leuker om naar te kijken dan dat van het kampioensjaar''

''Dit elftal is leuker om naar te kijken dan dat van het kampioensjaar''

Feyenoord heeft gisteren een indrukwekkende eerst helft gespeeld. De Rotterdammers gaven de tegenstander geen moment het idee dat er iets te halen viel in De Kuip. Tijdens de rust was de voorsprong tegen Slavia Praag dan ook al 2-0.

''Dit elftal is leuker om naar te kijken dan dat van het kampioensjaar'', begint Feyenoord-watcher Dennis van Eersel in de podcast van RTV Rijnmond. "Ik heb volop genoten van het niveau dat Feyenoord haalde, zeker in de eerste helft. Feyenoord haalde nu dit niveau tegen een echt goede tegenstander. Tegen Elfsborg was het ook non-stop bal veroveren met een gigantisch hoog niveau, maar toen was de tegenstander minder dan van Slavia Praag. Daarom schalen we deze hoger in."

"Wat ik heel goed vind aan dit Feyenoord: je hebt het idee dat ze het niet meer weggeven", haakt Jan Jaap Pruysen in. "In voorgaande jaren dacht je als het 2-1 werd: daar gaan we. Dat had ik nu niet." Van Eersel is het daar mee eens "Na de 2-1 werd het natuurlijk wel spannend, maar Feyenoord had de boel goed op orde. Eigenlijk hebben ze geen echte kans meer weggegeven. Feyenoord wankelde wel een beetje, maar echt in gevaar is de overwinning niet geweest."

Kökcü
Van Eersel kan genieten van de ontwikkeling die de 20-jarige middenvelder momenteel doormaakt. De kritiek de afgelopen maanden is in zijn ogen dan iets te overdreven. "Neem bijvoorbeeld FC Drita-uit, waarin hij grossierde in balverlies, daar blijft iedereen maar op terugkomen. Maar dat is echt de enige wedstrijd van Kökcü met zoveel balverlies. Verder is hij een van de meest balvaste spelers dit seizoen bij Feyenoord. Wat hij tegen Drita al wel deed, is de frontrunner zijn in het afpakken van de bal bij de tegenstander. En dat is hij nu al het hele seizoen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties