Dessers over media-aandacht: "Ik neem het met een korreltje zout"

Dessers over media-aandacht: "Ik neem het met een korreltje zout"

De uitstekende vorm van Cyriel Dessers is ook in België opgevallen. Zo reisde Sporza af naar Rotterdam voor een reportage over de reservespits van Feyenoord. Dessers vertelde daarin onder meer enthousiast over de club en zijn eigen prestaties.

"50.000 supporters die je aanmoedigen en applaudisseren: dat heb ik nog nooit meegemaakt", begon Dessers. Hij sprak daar over de belangrijke doelpunten die hij in de afgelopen periode maakte - telkens in de 92e minuut. "Daar heb ik zelf ook geen verklaring voor. Ik moet als invaller haasten om een goal te maken", stelde hij. "Ik pin me niet vast op een basisplaats. Ik ga ervoor en dan staat me maar één ding te doen: me laten zien op de training en tijdens invalbeurten snel belangrijk zijn. Dat doe ik momenteel goed."

Die topvorm leverde Dessers veel media-aandacht op en zijn interview met Sporza was dan ook zeker niet het enige de afgelopen tijd. "Nu ben ik hot, maar ik neem het met een korreltje zout", zei hij daar zelf over. "Toen ik hier aankwam, waren er vraagtekens. En ik heb het gevoel dat ik ook in België nooit de vraagtekens volledig van me heb kunnen afschudden. Ik blijf er rustig onder." Toch heeft Dessers in zijn carrière al wel degelijk veel twijfels kunnen wegnemen. "Ik denk niet dat veel mensen dachten dat ik de beslissende goals zou maken voor Feyenoord toen ik als 16-jarige bij Tongeren in de vierde klasse speelde."

Van Persie
Bij Feyenoord beschikt Dessers bovendien over de hulp van spitsentrainer en voormalig topspits Robin van Persie. Voor hem is dat zeker bijzonder. "Ik ben opgegroeid met Van Persie in het shirt van Arsenal, Manchester United, Feyenoord en Oranje. Het is heel speciaal om met hem te werken. Ik probeer zijn tips te absorberen, ik mag er niks van laten schieten."

Toekomst
Zoals vaker kreeg de huurling ook de vraag over zijn toekomst. Hoewel hij het enorm naar zijn zin heeft in De Kuip, biedt dat zeker geen garanties op een langer verblijf. "Ik ben altijd supporter geweest van Genk en dat zal altijd mijn club blijven. Als ze me nodig hebben, dan kan Genk op mij rekenen", vertelde hij. "Maar ik voel me ook heel goed bij Feyenoord. Alle opties zijn open. Ik weet het momenteel zelf ook helemaal niet."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties