Derksen onder indruk van Dessers: ''Beide goals waren geniaal''

Derksen onder indruk van Dessers: ''Beide goals waren geniaal''

Cyriel Dessers kroonde zich sinds zijn komst naar Feyenoord meermaals tot matchwinner of uitblinker. De spits scoorde ook tegen Slavia Praag weer twee keer en schoot zijn ploeg daarmee de knock-outfase van de Conference League in.

Veel analytici waren erg sceptisch over Dessers bij zijn komst, zo ook Johan Derksen. ''Het is geen speler voor Feyenoord om gewoon in te basis te zetten, maar wat hij gisteren deed… Twee technisch perfecte spitsengoals. Beide goals waren echt geniaal. Hij is wel een spits, dat zie je wel. Die tweede kopbal vind ik minstens zo goed als het eerste doelpunt. Hij kopt hem met een boogje waardoor hij onhoudbaar wordt voor de keeper'', begint De Snor bij Veronica Inside.

''Toch ga je als trainer twijfelen, denk ik. Moet je hem nu wel of niet in de basis zetten?'', vraagt Valentijn Driessen zich hardop af. René van der Gijp zou Dessers als eerste spits gebruiken. ''Natuurlijk moet je hem in de basis zetten, Valentijn. Als je hem nu niet in de basis zet… Deze jongen is echt on fire nu. Als je hem nu niet in de basis zet, kan je hem beter als pinchhitter blijven gebruiken en tegen hem zeggen: 'Je komt gewoon niet in de basis zolang Bryan Linssen fit is'.''

Cyriel Dessers verdient een basisplaats bij Feyenoord

Feyenoord kwam na een goed begin heel onnodig op achterstand. ''Die 1-0 kwam echt volledig uit de lucht vallen. Feyenoord was echt veel beter in de eerste tien minuten. Malacia kon niks doen aan de 1-0, die keeper speelt iemand aan die met z’n rug naar de situatie staat en speelt hem dan ook nog te kort'', gaat Gijp verder.

Rode kaart Til; 'Bijlow mist vijf wedstrijden'
Guus Til kreeg gisteren in de eerste helft rood na een tackle op de zestien van Slavia Praag. Die overtreding werd eerst nog met geel bestraft, maar werd kort daarna omgezet naar een rode kaart. ''Het was op zich een terechte rode kaart. Dat komt omdat een aanvaller gekke tackles gaat maken, dan ziet het er altijd ongecontroleerd uit. Een verdediger maakt een totaal andere tackle dan een aanvaller'', zegt Derksen.

Achteraf bleek dat één van de assistent-scheidsrechters liever een rode kaart zag voor de overtreding. De scheidsrechter ruilde de gele kaart dan ook in voor een rode. ''Die scheidsrechter staat het aller dichtste bij van iedereen en die geeft geel... Ik vraag me alleen af of de overtreding niet gewoon ongelukkig is'', zegt Driessen. Wie donderdag ook een minder goede indruk maakte, was doelman Ofir Marciano. De keeper ging bij beide tegendoelpunten in de fout.

Driessen zegt zelfs dat Justin Bijlow vijf wedstrijden mist door zijn corona-infectie. De keeper zou kampen met serieuze klachten. ''Hij heeft last en klachten vanwege corona. Voordat je weer op je oude niveau terug bent… Ik weet niet precies welke klachten hij heeft. Feyenoord speelt de komende week drie wedstrijden, die mist hij dus sowieso.''

Lees meer over
Cyriel Dessers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties