Derksen niet blij met nieuw rugnummer Kokcu: ''Zelfoverschatting''

Derksen niet blij met nieuw rugnummer Kokcu: ''Zelfoverschatting''

Orkun Kökçü speelt dit seizoen met rugnummer 10. De middenvelder liep binnen bij Arne Slot en vroeg of hij dit nummer mocht overnemen van zijn voorganger. Dat mocht van Slot, al kreeg hij wel eerst beelden te zien van dingen die hij kan verbeteren. Johan Derksen is echter minder enthousiast over het nieuwe rugnummer van Kökçü.

''Ik lees dus over Kökçü dat hij naar de trainer gegaan is om rugnummer tien te vragen'', begint Derksen in De Oranjezomer. ''Die meneer weet dus niet hoe hij ervoor staat. Het is gewoon een soort zelfoverschatting. Nummer 10 hoort echt bij de beste speler van het elftal, maar hij is helemaal geen 'nummer 10' en dat zal hij ook nooit worden. Dan denk ik echt: die jongen overschat zich weer. Degene met rugnummer 10 moet een sierlijke voetballer zijn die met kop en schouders boven de rest uitsteekt.''

''Als hij heel erg goed zijn best doet is hij niet meer dan een leuk werkertje op het middenveld”, vervolgt Derksen. ''Ik vind niet dat een snotneus met nummer 10 moet lopen. Hij moet heel hard werken om net aan te kunnen haken. Laat hem eerst maar eens een basisplaats veroveren en zorgen dat hij er altijd in staat. Met zijn gezeur om nummer 10…'' Afgelopen seizoen stond Kökçü, mits hij fit was, echter altijd in de basis onder Dick Advocaat. Hij kwam tot 23 Eredivisie-duels, waarin hij drie keer scoorde en drie assists verzorgde. Ook dit seizoen lijkt de middenvelder gewoon op een basisplaats te kunnen rekenen onder Slot.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties