Derksen: ''Met deze spelers kun je niet hoog drukzetten''

Derksen: ''Met deze spelers kun je niet hoog drukzetten''

Ook bij De Oranjezomer werd teruggeblikt op de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Drita. Gisteren verloren de Oranjedames na strafschoppen van de Verenigde Staten op de Olympische Spelen en analist Rene van der Gijp maakt een vergelijking met de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Drita. "Dan vind ik dat dat vrouwenelftal wel een behoorlijk stuk beter en verzorgder voetbal speelt, dan wat ik de dag daarvoor gezien heb."

Ook tafelgast Jan Boskamp was niet te spreken over het spel van de Rotterdammers, maar blijft zoals altijd vol goede moed. "Ik ga er vanuit dat we die beker winnen, die Conference League." Logischerwijs was Johan Derksen het niet eens met die constatering, al deed Boskamp die met een knipoog. "Daar ga ik niet vanuit, nee. Die Feyenoord-trainer, die alles anders gaat doen, dat is leuk om aan te kondigen. Het verwachtingspatroon bij de fans is weer groot, maar hij heeft dezelfde spelers als Advocaat. Het is eigenlijk een beetje een aanklacht tegen Advocaat, want Advocaat had het ook wel anders willen doen, maar met deze spelers kun je niet hoog drukzetten, want dan word je op de counter helemaal weggespeeld, zelfs door een derderangs ploegje."

"Daarom vind ik het een beetje raar: het is een verstandige jongen, die trainer. Dat-ie steeds roept 'ik ga het anders doen, ik ga het zo doen', maar hij houdt er geen rekening mee dat hij er absoluut de spelers niet voor heeft", zo vervolgt De Snor in De Oranjezomer.

Til
Boskamp is op zijn beurt wel tevreden met de hattrick van Guus Til tegen FC Drita, maar niet met het spel van de middenvelder. "Je moet ook voetballen als je de bal niet hebt. Niemand spreekt over ons middenveld, maar vroeger moest je op het middenveld ook ballen afpakken. Blijkbaar moet dat niet meer, je moet alleen nog maar kijken waar de tegenstanders vandaan komen en die gingen er constant overheen. Als je gewoon de kansen ziet van die gasten: dat zijn open kansen he? Op een bepaald moment werd je gewoon overlopen door die gasten omdat ze zoveel ruimte kregen vanuit dat middenveld."

Daardoor werd Justin Bijlow dus veel meer op de proef gesteld dan vooraf was verwacht. "Op een bepaald moment was hij de beste man van het veld en dan heb ik het over de keeper. Die haalt drie, vier ballen uit de voeten van die tegenstander, want anders lopen ze zo op die goal af", zo vervolgt Boskamp. De mannen snappen ook wel dat zowel Til als Alireza Jahanbaksh nog niet brengen wat er van ze verwacht wordt. Beide spelers hebben de afgelopen twee jaar nauwelijks gespeeld en aan de tafel van Oranjezomer wordt verwacht dat die twee nog wel een paar maanden nodig hebben om hun oude niveau te halen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties