'Debuut lonkt voor Bijlow bij Oranje tegen Noorwegen'

'Debuut lonkt voor Bijlow bij Oranje tegen Noorwegen'

Het Nederlands Elftal speelt vanavond de belangrijke WK-kwalificatie wedstrijd tegen Noorwegen. Bondscoach Louis van Gaal start vermoedelijk met Justin Bijlow in de basis. De doelman van Feyenoord staat dus op het punt om zijn debuut te maken voor het grote Oranje.

Dit meldt De Telegraaf. Van Gaal geeft Bijlow de voorkeur boven Tim Krul en Joël Drommel. De bondscoach beschikt verder over een volledige fitte selectie. Stefan de Vrij en Virgil van Dijk moeten vanavond om 20:45 uur Erling Braut Håland van scoren proberen af te houden. Tyrell Malacia en Guus Till starten op de bank.

''Ik was al een keer uitgenodigd, maar toen raakte ik geblesseerd en kon ik me dus niet melden. Nu wel. Het Nederlands elftal wil ik niet een logisch vervolg noemen, je moet het eerst maar halen, maar ik speel al sinds Onder-16 in de Oranje-jeugdteams'', reageert Bijlow op zijn uitnodiging voor Oranje in gesprek met Voetbal International. ''Die heb ik vanaf dat team allemaal doorlopen, tot en met Jong Oranje, waar ik nu al bijna vier jaar deel van uitmaak. Dan is het nog niet gezegd dat je zo naar het grote Oranje kan.''

Bijlow is trots dat hij zich kan meten met de beste keepers van het land. ''We hebben in Nederland zoveel goede keepers. Ik ben dan ook blij dat ik dit door mijn spel bij Feyenoord toch heb weten af te dwingen. Dat is voor nu het belangrijkste, het is een bevestiging dat ik goed bezig ben. De volgende stap is proberen een basisplaats af te dwingen.''

Vermoedelijke opstelling Oranje
Bijlow; Timber, De Vrij, Van Dijk, Blind; Klaassen, Wijnaldum, De Jong; Berghuis, Depay, Gakpo.


Lees meer over
Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties