De Statistieken: Sinisterra, Bijlow, Malacia en Aursnes

De Statistieken: Sinisterra, Bijlow, Malacia en Aursnes

Tegen AZ was het opnieuw Cyriel Dessers die één moment nodig had om zichzelf de meestbesproken speler aan de kant van Feyenoord te maken. Toch waren er meerdere speler die opvielen aan Rotterdamse kant. Op basis van hun statistieken worden dit keer Luis Sinisterra, Justin Bijlow, Tyrell Malacia en Fredrik Aursnes in het bijzonder uitgelicht.

De late zege van Feyenoord op AZ was niet onterecht te noemen; op basis van de statistieken hadden de Rotterdammers licht de overhand. De ploeg had 52% van het balbezit en was goed voor 20 doelpogingen (8 op doel), tegenover 9 van AZ (4 op doel). Wel kwamen 11 van die 20 schoten van buiten de zestien. Slechts 1 mogelijkheid van Feyenoord werd door SofaScore als 'grote kans' bestempeld. Dit alles leverde de ploeg een xG-aantal (Expected Goals: verwacht aantal doelpunten op basis van het aantal kansen en de kwaliteit ervan) van 1,41 op, tegenover 1,2 voor AZ (volgens EredivisiePlots).


Bijna iedereen aan de kant van Feyenoord legde tegen AZ redelijke statistieken af. Alleen spits Bryan Linssen viel met 12 keer balverlies uit een totaal van 27 balcontacten, slechts 6 aangekomen passes (van de 11, 55%), 4 gewonnen duels (van de 12) en het missen van de eerdergenoemde enige 'grote kans' iets uit de toon. Wel was Linssen goed voor 1 onderschepping en 2 geslaagde tackles en waren zijn doelpogingen alle drie op doel gericht.

Sinisterra
In positieve zin viel voorin vooral Luis Sinisterra (opnieuw) op. Dat kwam onder meer door zijn passnauwkeurigheid van 81%: 21 van de 26 passes kwam aan, waaronder 1 lange bal en 3 sleutelpasses (alleen Orkun Kökcü leverde meer sleutelpasses: 4). Maar misschien nog wel opvallender is dat niemand op het veld meer duels won dan Sinisterra. De Colombiaanse aanvaller won 5 van zijn 7 duels over de grond en was 5 van de 6 keer zijn tegenstander te slim af in de lucht.

De Statistieken: Sinisterra, Bijlow, Malacia en Aursnes

Daarnaast slaagden 2 van zijn 3 dribbels en behoorde hij met 10 keer balverlies tot de spelers die de bal het minst vaak kwijtraakten (alleen Marcus Pedersen en Gernot Trauner deden dat minder, respectievelijk 5 en 4 keer; Fredrik Aursnes leed eveneens 10 keer balverlies) was het de paal die voorkwam dat hij dit sterke optreden met een doelpunt kon bekronen.

Bijlow en Malacia
Achterin waren het Justin Bijlow en Tyrell Malacia die eruit sprongen. Voor Bijlow was dat vooral door zijn 2 reddingen op pogingen van binnen de zestien (van de 3 reddingen in totaal), maar daarnaast pakte hij 4 hoge ballen en stompte hij er 1 weg. Ook Malacia had vooral met zijn 5 geslaagde tackles (veruit het meest van alle Feyenoorders) een verdedigende bijdrage. Deze bestond ook uit 2 clearances en 2 onderscheppingen. Malacia ging samen met Kökcü de meeste duels aan (allebei 14), waarvan hij er 9 won (Kökcü won er 6). Met 89 balcontacten was hij bovendien de meest aanwezige Feyenoorder (Kökcü en Marcos Senesi volgden met 88 en 81).

Aursnes
Tot slot de nieuwste naam in de basis: Fredrik Aursnes. De Noor werd na de zege op Union Berlin al door trainer Arne Slot geprezen en leverde ook tegen AZ weer een uitstekende prestatie. Deze bestond onder meer uit een passnauwkeurigheid van 87% (47 van zijn 54 passes kwamen aan), die alleen door Gernot Trauner (93%) en Marcus Pedersen (92%) werd overtroffen. Aursnes won bovendien al zijn duels: 6 keer over de grond en 1 keer in de lucht.

Lees meer over
Tyrell Malacia Luis Sinisterra Justin Bijlow De Statistieken
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties