De Statistieken: Malacia uitblinker in moeizame wedstrijd

De Statistieken: Malacia uitblinker in moeizame wedstrijd

Feyenoord had het zondag uiterst moeilijk met stadgenoot Sparta en had invaller Cyriel Dessers nodig om de wedstrijd toch naar zich toe te trekken. Toch zetten een aantal spelers prima statistieken neer, met Tyrell Malacia als de grote uitblinker. Daarnaast ook aandacht voor Orkun Kökcü, Luis Sinisterra en Justin Bijlow.

Het spel van Feyenoord op Het Kasteel was absoluut niet om over naar huis te schrijven, maar op basis van de statistieken kan de late zege van de ploeg niet onverdiend genoemd worden. De bezoekers hadden meer balbezit (66% tegenover 34%) en noteerden meer doelpogingen (15 tegenover 6), waarvan ook meer op doel (6 tegenover 2). De 0-1 eindstand kwam overeen met de xG (Expected Goals: het verwachte aantal doelpunten op basis van het aantal kansen en de kwaliteit ervan): 0,35 voor Sparta tegenover 1,06 voor Feyenoord (volgens EredivisiePlots).

In de gehele wedstrijd werd slechts 1 mogelijkheid in de statistieken van SofaScore als 'grote kans' bestempeld. Deze werd in het begin van de tweede helft gemist door Bryan Linssen, die op basis van zijn statistieken direct ook het minst presteerde van alle Feyenoorders. Op die ene kans na kwam de spits weinig in het stuk voor, met slechts 21 balcontacten en 9 passes (waarvan er slechts 3 aankwamen, 33%). Linssen won 2 van zijn 5 duels en verloor de bal 12 keer.

Malacia
De beste prestatie werd in Spangen neergezet door Tyrell Malacia, die zowel aan de bal als in defensief opzicht een goede wedstrijd speelde. Malacia won 10 van zijn 14 duels, waarvan 9 over de grond (van de 11) en 1 in de lucht (van de 3). Daarmee was hij in dat opzicht de sterkste speler op het veld. Daarnaast was hij met 5 tackles (eveneens het meest van iedereen), 1 onderschepping en 4 clearances verdedigend belangrijk, wat overigens ook gold voor Marcos Senesi (3 tackles, 3 onderscheppingen, 4 clearances en 6 gewonnen kopduels uit 6) en Gernot Trauner (geen tackles en 1 onderschepping, maar liefst 7 clearances en 7 gewonnen kopduels uit 10).

De Statistieken: Malacia uitblinker in moeizame wedstrijd

Malacia was goed voor 91 balcontacten en was met een nauwkeurigheidspercentage van 89% (47 van de 53 passes kwamen aan) van alle Feyenoorders het meest zuiver in de passing. Daarbij zat 1 sleutelpass, 1 aangekomen voorzet (ook zijn enige poging) en 4 aangekomen lange ballen (uit 6). Malacia voerde de meeste geslaagde dribbels uit (3 uit 3) en was goed voor 1 doelpoging, al kreeg hij deze niet tussen de palen.

Kökcü
Bij de spelers met de meeste balcontacten en aangekomen passes zaten naast Malacia ook Senesi, Trauner en Orkun Kökcü. Meestal zijn het de twee centrale verdedigers die het vaakst aan de bal zijn, maar dit keer was dat Kökcü met 111 balcontacten (Senesi had er 101, Trauner 92). Waar Malacia het hoogste nauwkeurigheidspercentage had, gaf Kökcü bovendien de meeste aangekomen passes: 77 (van de 90, 86%). Daarbij zaten 2 sleutelpasses (evenveel als Fredrik Aursnes en Jens Toornstra, alleen Luis Sinisterra deed het met 4 beter), 0 aangekomen voorzetten (3 pogingen) en 3 aangekomen lange ballen (9 pogingen).

De Statistieken: Malacia uitblinker in moeizame wedstrijd

Kökcü probeerde 1 keer een tegenstander uit te spelen met een dribbel, wat ook lukte, en zag zijn enige doelpoging geblokt worden. Hij won al zijn duels over de grond (6 uit 6) en ging na Trauner de meeste kopduels aan (8), al won hij er daarvan maar 2. Kökcü verloor overigens 17 keer de bal, alleen Marcus Pedersen (19) deed dat vaker.

Sinisterra
Hoewel hij bij het enige doelpunt niet betrokken was, kwam de grootste aanvallende bijdrage van Sinisterra. De Colombiaan was zoals eerder benoemd goed voor 4 sleutelpasses, waarbij hij de enige grote kans van de wedstrijd creëerde (zijn lage voorzet op Linssen). Sinisterra noteerde daarnaast de meeste doelpogingen. Dit waren er 5: 2 op doel, 2 mis en 1 geblokt. 1 van zijn 2 dribbels was succesvol, 37 van zijn 43 passes kwamen aan (86%) en de Colombiaan won 4 van zijn 9 duels.

Bijlow
Justin Bijlow hield op Het Kasteel na zeven wedstrijden weer eens de nul. Heel veel kreeg de goalie niet te doen, maar wat hij moest doen, deed hij goed. Zo redde hij 3 keer, pakte hij 2 hoge ballen, stompte hij nog 2 ballen weg en kwam hij 1 keer succesvol zijn doel uit om een kans te voorkomen. Bijlow koos slechts 4 keer níét voor een korte pass, wat leidde tot een nauwkeurigheidspercentage van 86% (19 van de 22 kwamen aan).

De Statistieken: Malacia uitblinker in moeizame wedstrijd
Lees meer over
Tyrell Malacia Luis Sinisterra Justin Bijlow Orkun Kökcü De Statistieken
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties