De Statistieken: Kökcü en Malacia vallen op

De Statistieken: Kökcü en Malacia vallen op

Feyenoord zette zondagmiddag een teleurstellend resultaat neer in Groningen. Het speelde met 1-1 gelijk, terwijl de ploeg wel degelijk het betere van het spel had. Het leverde de volgende statistieken op, waarbij die van Orkun Kökcü en Tyrell Malacia in het bijzonder opvielen.

Het was helaas geen onbekend recept meer: Feyenoord kreeg in Groningen genoeg kansen om de overwinning naar zich toe te trekken, maar wist er slechts één te benutten. Er werden liefst 28 Rotterdamse doelpogingen genoteerd. In mei 2019 was de laatste keer dat dat niet genoeg was een overwinning. Overigens waren slechts 7 van die 28 pogingen op doel. Voor Groningen waren dat er slechts 3 van de 5.

Het leverde de thuisploeg 0,47 xG op (Expected Goals: verwacht aantal doelpunten op basis van het aantal kansen en de kwaliteit ervan), tegenover 2,03 voor Feyenoord. Dat laatste betekent ook dat bij de 28 doelpogingen van Feyenoord maar weinig echt grote kansen zaten. Zo waren bijvoorbeeld 10 pogingen schoten van buiten de zestien.

De meeste van die doelpogingen kwamen van Luis Sinisterra, al was slechts 1 van zijn 6 pogingen op doel. 4 waren dat niet - waarvan 1 zijn kopbal op de paal was - en 1 inzet werd geblokt. Na Sinisterra waren Gernot Trauner (1 op doel, 2 mis), Tyrell Malacia (2 mis, 1 geblokt) en invaller Cyriel Dessers (1 op doel, 1 mis, 1 geblokt) de spelers die het Groningse doel het vaakst onder vuur namen.

Malacia & Kökcü
In het creëren van de kansen speelde Orkun Kökcü een absolute hoofdrol. Hij was goed voor liefst 7 sleutelpasses, aanzienlijk meer dan alle andere spelers op het veld. Hij was de enige die het aantal van Alireza Jahanbakhsh, Jens Toornstra, Marcos Senesi, Malacia en Groningen-middenvelder Laros Duarte (allemaal 2) overtrof.

De Statistieken: Kökcü en Malacia vallen op

Na Malacia (113 balcontacten) was Kökcü met 96 balcontacten het vaakst aan de bal. Dat tweetal was ook goed voor de meeste aangekomen passes. Voor Malacia waren dat er 64 van de 78 (82%), voor Kökcü 57 van de 67 (85%). Dat leverde de Turkse middenvelder bovendien het hoogste nauwkeurigheidspercentage van alle basisspelers op. Ook waren de twee goed voor de meeste dribbels. Voor Malacia waren dat er 5 (4 succesvol), voor Kökcü 3 (allemaal succesvol). Daar staat overigens tegenover dat Malacia (24 keer) en Kökcü (23 keer) ook het meeste balverlies leden.

Duels & verdedigen
Ook in zijn duels deed Malacia het beter dan alle andere spelers op het veld. Hij ging er 15 aan en won er 12 (10 over de grond, 2 in de lucht). Sinisterra (won 9 van zijn 19 duels), Senesi (9 van de 14) en Kökcü (8 van de 12) volgden, terwijl ook Fredrik Aursnes (7 van de 8), Toornstra (5 van de 8) en Trauner (5 van de 5) het goed deden.

In verdedigend opzicht waren er enkele spelers belangrijk. Ook hier was Malacia er één (2 clearances, 1 onderschepping en 6 geslaagde tackles), evenals Fredrik Aursnes (3 clearances, 3 onderscheppingen, 1 geslaagde tackle) en Marcos Senesi (3 clearances, 2 onderscheppingen, 2 geslaagde tackles; zijn fout bij de 1-1 is in de statistieken niet terug te zien). Ook Sinisterra had met 1 clearance, 3 onderscheppingen en 1 geslaagde tackle een noemenswaardige bijdrage.

Lees meer over
Tyrell Malacia Orkun Kökcü De Statistieken
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties