De Statistieken: Kökcü en Aursnes heersen op het middenveld

De Statistieken: Kökcü en Aursnes heersen op het middenveld

Feyenoord legde tegen PEC Zwolle - met name in de eerste helft - een uitstekende wedstrijd op de mat. Veel spelers tikten een hoog niveau aan, maar de statistieken van vijf spelers in het bijzonder sprongen eruit. In deze rubriek daarom aandacht voor Tyrell Malacia, Orkun Kökcü, Fredrik Aursnes, Bryan Linssen en Luis Sinisterra.

Zowel op basis van het resultaat als het spel was Feyenoord zondag heer en meester in De Kuip. De ploeg had 64% van het balbezit en was goed voor 18 doelpogingen (PEC had er 5), waarvan 9 op doel (PEC 4). De xG (Expected goals: verwacht aantal doelpunten op basis van het aantal kansen en de kwaliteit ervan) kwam uit op 2,66. Voor de bezoekers was dit slechts 0,28.

Individueel waren Fredrik Aursnes (130 balcontacten), Tyrell Malacia (124) en Orkun Kökcü (107) de meest aanwezige Feyenoorders. Alle drie waren zij bovendien zuiver in de passing, waarbij Malacia het hoogste nauwkeurigheidspercentage behaalde: 94% (87 van de 93 passes kwamen aan). Daarbij zaten 8 lange ballen, waarvan er 7 hun bestemming bereikten. De linksback gaf daarnaast 2 sleutelpasses (1 assist), slaagde in alle 3 zijn ingezette dribbels en won 7 van zijn 11 duels (allemaal over de grond).

Middenveld
Goede statistieken voor Malacia dus, maar voor de twee genoemde middenvelders gold hetzelfde. Te beginnen met Kökcü, die met 78 aangekomen passes (van de 90) een nauwkeurigheidspercentage haalde van 87%. Hij gaf 3 sleutelpasses (alleen Sinisterra gaf er één meer), was ook goed voor 1 assist en voerde eveneens 3 succesvolle dribbels uit (uit 4 pogingen). Kökcü won 6 van zijn 10 duels, waaronder zijn enige luchtduel.

De Statistieken: Kökcü en Aursnes heersen op het middenveld

Malacia had het hoogste passpercentage, maar de meeste aangekomen passes kwamen van de voet van Aursnes. Hij was goed voor 110 passes, waarvan er 98 aankwamen (89%). Sleutelpasses zaten daar niet bij, maar met 4 dribbels, die allemaal slaagden, was hij wel de Feyenoorder die op die manier het vaakst terrein won. Daarbij won hij 11 van zijn 16 duels, een aantal dat alleen door Gernot Trauner (13 van de 16) werd overtroffen. In het geval van Aursnes waren dat grotendeels duels over de grond (daarvan won hij er 7 van de 11), bij Trauner juist in de lucht (11 van de 13).

Doelpuntenmakers
Voorin waren er met Bryan Linssen en Luis Sinisterra nog twee duidelijke uitblinkers aan te wijzen. Linssen was uiteraard goed voor 2 doelpunten, maar was met een totaal van 6 doelpogingen goed voor het meeste directe gevaar van de Rotterdammers. 3 pogingen waren op doel, 1 ging mis en 2 werden geblokt. Linssen won daarnaast 1 van zijn 4 duels over de grond en 2 van de 3 in de lucht. 10 van zijn 16 passes (63%) kwamen aan.

De Statistieken: Kökcü en Aursnes heersen op het middenveld

Sinisterra laat in zijn statistieken vrijwel wekelijks zien een van de gevaarlijkste Feyenoorders te zijn en de wedstrijd tegen PEC Zwolle was geen uitzondering. Naast zijn goal en assist gaf hij 4 sleutelpasses (het meest van alle Feyenoorders) en waren zijn 3 dribbels succesvol. 36 van zijn 41 passes, 88%, kwamen aan. Met slechts 4 gewonnen duels (van de 11) was de Colombiaan op dat gebied minder gelukkig, maar overall was ook hij weer een van de sterkhouders aan de kant van Feyenoord.

*Statistieken afkomstig van SofaScore

Lees meer over
Tyrell Malacia Luis Sinisterra Orkun Kökcü Bryan Linssen De Statistieken
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties