De Statistieken: Jahanbakhsh opvallend aanwezig, maar niet succesvol

De Statistieken: Jahanbakhsh opvallend aanwezig, maar niet succesvol

De thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Vitesse eindigde zaterdagavond in een teleurstelling. De ploeg had het opnieuw moeilijk tegen de Arnhemmers en wist maar weinig te creëren. FR12.nl dook in de statistieken van de wedstrijd, waarbij vooral die van Alireza Jahanbakhsh opvielen.

Niet voor het eerst dit seizoen had Feyenoord zaterdag moeite om tegen een gesloten verdediging tot serieuze kansen te komen. Liefst `18 doelpogingen werden genoteerd, maar daarvan waren er maar 3 op doel. Voor Vitesse waren dat er 5 van de 15. Een gelijkspel was de meest logische uitslag geweest, met 1,07 xG (Expected Goals: verwacht aantal doelpunten op basis van het aantal kansen en de kwaliteit ervan) voor Feyenoord en 1,06 voor Vitesse (volgens EredivisiePlots).

Dat Vitesse won kwam uiteraard door de fout van doelman Justin Bijlow, maar ook omdat Feyenoord zelf nauwelijks iets wist te creëren. De meeste kansen waren voor Bryan Linssen, die slechts 1 van zijn 6 pogingen tussen de palen kreeg. 4 keer schoot hij mis en 1 inzet werd geblokt. Verder viel op dat de ploeg liefst 23 keer probeerde de bal voor te geven, maar dat dit maar 6 keer lukte. Orkun Kökcü (2 van de 6 pogingen kwamen aan), Alireza Jahanbakhsh (2 van de 5), Fredrik Aursnes (1 van de 2) en Marcus Pedersen (1 van de 2) waren de enige die daar in ieder geval nog een keer in slaagden. Tyrell Malacia (0 van de 4) en Linssen (0 van de 3) lukte dat niet.

Ook de weinige sleutelpasses waren vooral afkomstig van Kökcü en Jahanbakhsh, evenals Guus Til. Zij waren allemaal goed voor 3 belangrijke passes; Linssen en Aursnes gaven er 2. Kijken we naar passnauwkeurigheid, dan deed Lutsharel Geertruida (93%, 75 van de 81 passes kwamen aan) het - niet voor het eerst - het best. Ook Aursnes (68 van de 81, 84%) en Kökcü (68 van de 80, 85%) verstuurden veel succesvolle passes. Malacia (62 van de 69, 90%) en Reiss Nelson (30 van de 31, 97%) behaalden eveneens een hoge nauwkeurigheid, maar echt dreigende passes zaten er bij hen niet tussen.

De Statistieken: Jahanbakhsh opvallend aanwezig, maar niet succesvol

Jahanbakhsh
De wedstrijd tegen Vitesse was voor Jahanbakhsh de kans om zich weer eens te laten zien, zeker met de komst van concurrent Patrik Walemark in het vooruitzicht. Aanwezig was hij zeker, want na Aursnes en Kökcü (allebei 101) was de rechtsbuiten opmerkelijk genoeg de speler met de meeste balcontacten (93). Eerder werd hij al genoemd als een van de spelers die met zijn passing in ieder geval voor wat dreiging kon zorgen, al waren die statistieken net als bij zijn ploeggenoten nog zeker niet geweldig. Wat helaas wel opviel, was zijn balverlies. Dat gebeurde hem namelijk 31 keer, veruit het vaakst van elke speler op het veld. Ter vergelijking: Kökcü volgde met 21.

In verband met die statistiek staat ook zijn aantal ingezette dribbels. Dit waren er met 8 het meest van iedereen op het veld, maar slechts 3 daarvan waren ook succesvol. Voor Pedersen waren dat er 3 van de 5, voor Linssen 2 van de 4, voor Kökcü 2 van de 3 en voor Geertruida 2 van de 2. Tot slot was Jahanbakhsh ook de speler die het vaakst in duel kwam. Hij vocht er liefst 21 uit, waarvan hij er 8 won. Overigens was hij in dat opzicht zeker niet de enige Feyenoorder die lang niet altijd de sterkste was. Geertruida won 7 van zijn 13 duels, Linssen 4 van de 12, Pedersen 6 van de 11 en Til 3 van de 10. Trauner (6 van de 8) en Nelson (5 van de 7) waren wel relatief vaak succesvol, maar vochten dan ook niet bijzonder veel duels uit.

De Statistieken: Jahanbakhsh opvallend aanwezig, maar niet succesvol
Lees meer over
Alireza Jahanbakhsh De Statistieken
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties