De Statistieken: Goede en slechte cijfers voor Senesi en Malacia

De Statistieken: Goede en slechte cijfers voor Senesi en Malacia

Voor enkele Feyenoorders was de uitwedstrijd bij FC Twente een duel met twee gezichten. Zo vielen Marcos Senesi en Tyrell Malacia zeker niet altijd positief op, maar deden zij het in sommige opzichten juist het best. In deze rubriek daarnaast ook aandacht voor Cyriel Dessers, Orkun Kökcü, Jens Toornstra en Luis Sinisterra.

Als er in Enschede een ploeg verdiende om te winnen was het Feyenoord. De Rotterdammers hadden 53% van het balbezit en produceerden 19 doelpogingen, waarvan 5 op doel. Voor FC Twente waren dit er slechts 3, 1 op doel. Ook op basis van de xG (Expected Goals: verwacht aantal doelpunten op basis van het aantal kansen en de kwaliteit ervan) was een Rotterdamse zege het meest aannemelijk: 1,52 tegenover slechts 0,20 van Twente (volgens EredivisiePlots).

Dessers
Het grootste gevaar kwam van invaller Cyriel Dessers, die in zijn 23 minuten durende invalbeurt met 3 schoten zelf al goed was voor zo'n 0,6 xG. Hij voerde 2 succesvolle dribbels uit (3 pogingen) en won 3 van zijn 4 duels, evenveel als zijn voorganger Bryan Linssen in de eerste 67 minuten. Daarbij valt op dat alle duels van Linssen kopduels waren, en die van Dessers juist allemaal over de grond waren. Ook opvallend is het aantal sleutelpasses dat de Belg verstuurde. Dit waren er namelijk 2; direct zijn enige 2 aangekomen passes (van de 3).

Malacia & Senesi
Marcos Senesi en vooral Tyrell Malacia vielen lang niet altijd positief op. Het waren de spelers met het meeste balverlies (respectievelijk 23 en 24 keer). Toch waren juist zij de spelers met de meeste gewonnen duels. Malacia won er 12 van de 17 (16 over de grond, zijn enige kopduel verloor hij), Senesi 10 van de 16 (6 van de 9 kopduels, 4 van de 7 over de grond). Gernot Trauner, die normaal uitblinkt in die statistiek, won al zijn 3 duels over de grond, maar verloor al zijn 4 kopduels.

De Statistieken: Goede en slechte cijfers voor Senesi en Malacia

Van hun passing moesten Senesi en Malacia het in Enschede niet hebben. De Argentijn gaf weliswaar de meeste aangekomen passes (63 van de 83), maar met een nauwkeurigheidspercentage van 76% zat hij bij de minder nauwkeurige Feyenoorders. De minst nauwkeurige veldspeler was Malacia, bij wie slechts 33 van de 49 passes (67%) aankwamen. Ofir Marciano deed het met 56% (15 van de 27 kwamen aan) nog slechter, maar dat kwam ook omdat hij veel lange ballen gaf (12, waarvan er slechts 3 aankwamen).

Daar staat weer tegenover dat Senesi en Malacia verdedigend wel degelijke statistieken neerzetten. Senesi werkte de meeste ballen weg (3) en was goed voor 1 tackle en 2 geslaagde tackles. In laatstgenoemde statistiek deed alleen Malacia het het best, met liefst 5 succesvolle tackles. De linksback werd overigens wel het vaakst voorbij gedribbeld (2 keer). Ook Fredrik Aursnes behoorde in verdedigend opzicht met 2 clearances, 1 onderschepping en 3 geslaagde tackles tot een van de belangrijkste Feyenoorders.

Kökcü, Toornstra & Sinisterra
Dan zijn er nog een paar spelers die niet onbenoemd mogen blijven. Orkun Kökcü had na Marcos Senesi (100) de meeste balcontacten (91) en deed daar vaak wat goeds mee. Hij verstuurde 72 passes, waarvan er 59 aankwamen (82%). Daarbij zaten 4 sleutelpasses, het meest van elke Feyenoorder. Jens Toornstra was een stuk minder nauwkeurig (68%, 23 van zijn 34 passes kwamen aan), maar was met 3 sleutelpasses eveneens belangrijk. Sinisterra gaf er 2, maar vooral zijn duelkracht viel weer op. Hij won zijn beide kopduels en over de grond was hij 7 van de 10 keer de sterkste. Na Malacia en Senesi was hij daarmee de Feyenoorder die de meeste duels won.

De statistieken zijn afkomstig van SofaScore.

Lees meer over
Tyrell Malacia Orkun Kökcü Marcos Senesi Cyriel Dessers De Statistieken
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties