''De optie tot koop moet heel snel worden gelicht''

''De optie tot koop moet heel snel worden gelicht''

Cyriel Dessers heeft zijn waarde al meerdere malen bewezen voor Feyenoord. De spits speelt momenteel op huurbasis voor de Rotterdammers. Met de huurovereenkomst met KRC Genk is een koopoptie afgesproken. Volgens de mannen van RTV Rijnmond moet technisch directeur Frank Arnesen de 26-jarige Dessers zo snel mogelijk definitief vastleggen.

"Hij past bij de club. Dessers is een schot in de roos gebleken", vertelt Feyenoord-watcher Bischop in de podcast van de zender. De koopoptie bedraagt 2,8 miljoen euro. "Ik zou die heel snel lichten. Mensen waren sceptisch toen hij kwam, misschien zijn die dat nog steeds. Maar soms past een speler goed bij een club.'' Dennis van Eersel vraagt zich af of dat in de winterstop al mogelijk is. "Dat is wat er minimaal op tafel gelegd moet worden. We weten hoe Feyenoord er financieel opstaat. Er zal dan eerst iemand verkocht moeten worden."

Dessers krijgt de complimenten in de media. Doelman Ofir Marciano komt er minder goed vanaf na de wedstrijd. "Zo zie je maar hoe belangrijk één schakel kan zijn in een elftal. Het is te hopen dat Bijlow er snel weer bij is. Of Marciano een stand-in is waarop je kunt bouwen? Hij lijkt het tegenovergestelde van zijn voorganger Nick Marsman te zijn", vertelt Van Eersel. "Bij Elfsborg zag Marciano er niet goed uit en bij Slavia Praag was het erg slecht. Maar ik neem aan dat hij niet elke wedstrijd zo opzichtig in de fout zal gaan. Zijn gemiddelde niveau zal best wat hoger liggen dan wat hij in Praag liet zien."

Verslaggever Frank Stout was ook dit keer weer aanwezig in de stad om de sfeer te proeven. ''Het was na afloop van de wedstrijd ook een groot feest. Dit was geweldig en goed hoe Feyenoord zich hier heeft gemanifesteerd. Je kunt wat vinden van hoe de Tsjechische politie heeft gehandeld. Misschien was het wat overtrokken, maar het heeft wel geleid tot een vredig en prima verlopen mars."

Lees meer over
Cyriel Dessers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties