De Cler: ''Dan zie ik voor hem een heel mooi toernooi''

De Cler: ''Dan zie ik voor hem een heel mooi toernooi''

Het EK voor het Nederlands Elftal staat voor de deur en steeds meer oud-Feyenoorders blikken vooruit op het toernooi. Ook Tim de Cler bespreekt de verwachtingen met RTV Rijnmond. De oud-voetballer, die 87 wedstrijden in het shirt voor Feyenoord speelde, is lovend over Steven Berghuis.

"Ik ga er vanuit dat Steven Berghuis vanaf de rechterkant gaat spelen'', begint De Cler. ''In een 5-3-2 wordt het moeilijk voor hem, maar ik denk dat dat systeem het niet gaat worden. Dus Berghuis gaat het EK vanaf rechts beginnen, dan moet hij gewoon laten zien wat hij bij Feyenoord het hele jaar heeft gedaan. Dan zie ik voor hem een heel mooi toernooi."

De Cler is ook onder de indruk van Stefan de Vrij. De twee speelden nog samen in De Kuip. "Hij kwam al heel jong bij Feyenoord, je zag dat hij voetbalintelligentie had. Hij kan op heel veel verschillende manieren spelen en heeft zich zo sterk ontwikkeld. Het is een goede jongen en een echte teamspeler die er voor gaat. Ik vind hem echt een van de leiders van dit Nederlands elftal en denk eigenlijk ook wel dat hij het verdiend om de aanvoerdersband te dragen."

Oranje was tegen Schotland nog zoekende. "Ik denk dat je niet te veel waarde moet hechten aan die wedstrijd. Je ziet dat ze echt aan het zoeken zijn naar een formatie met de juiste spelers. Ik denk wel dat het nu moet gaan kloppen, anders wordt het onrustig. Je ziet nu al dat de kritiek er is, en terecht. Want iedereen wil dat Nederland zo ver mogelijk komt."

Lees meer over
Oranje Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties