De Boer per direct weg als bondscoach van Oranje

De Boer per direct weg als bondscoach van Oranje

Het Nederlands Elftal is afgelopen zondagavond uitgeschakeld op het EK door Tsjechië. De ploeg van bondscoach Frank de Boer verloor pijnlijk met 0-2 en het toernooi zit er daardoor alweer snel op.

De vraag is of De Boer nog wel langer kan aanblijven als bondscoach. Vandaag is volgens het Algemeen Dagblad op de KNVB Campus in Zeist de evaluatie van het mislukte EK en gaat er bekend gemaakt worden of De Boer moet vertrekken.

Over een opvolger werd gisterenavond in De Oranjezomer al gesproken. Niemand minder dan Giovanni van Bronckhorst moet volgens Rene van der Gijp en Johan Derksen de nieuwe bondscoach gaan worden. ''Ik vind Van Bronckhorst wel een waardige man die Nederland kan vertegenwoordigen'', reageerde de analist.

16:27 - De Boer stapt op

Frank de Boer is niet langer de bondscoach van het Nederlands Elftal. De oud-voetballer heeft zelf bij de KNVB bekend gemaakt op te stappen. ''Vooruitlopend op de evaluatie heb ik besloten niet verder te gaan als bondscoach. De doelstelling is niet gehaald, dat is duidelijk. De druk neemt nu alleen maar toe, en dat is geen gezonde situatie voor mij, noch voor de selectie in aanloop naar zo’n belangrijke wedstrijd voor het Nederlands voetbal op weg naar WK-kwalificatie.''

De KNVB gaat snel met een opvolger komen. ''Er moet nu door mij, na goed intern overleg, een opvolger gevonden worden'', vertelt Nico-Jan Hoogma. ''Daarbij is haast geboden, want 1 september spelen we alweer de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen in Oslo. We gaan nu verder evalueren, breder dan de coach alleen, het profiel aanscherpen, het werk doen wat van ons hier verwacht mag worden.''

Lees meer over
Oranje
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties