De Boer over Bijlow: ''Op dit moment geen optie''

De Boer over Bijlow: ''Op dit moment geen optie''

Steven Berghuis speelt morgen met het Nederlands Elftal een oefenwedstrijd tegen Schotland. De aanvaller is op trainingskamp in Portugal met het nationale team om zich voor te bereiden op het EK van 2020. Bondscoach Frank de Boer wil op de persconferentie nog niet prijsgeven of Berghuis ook in de basis start.

De Boer geeft wel aan dat Nederland morgen in het Estádio Algarve van Almancil speelt in een 5-3-2 systeem. Ook geeft de bondscoach prijs dat hij met Marten de Roon gaat beginnen. Jasper Cillessen moet het gehele EK missen. De doelman is positief getest op het coronavirus. Marco Bizot is opgenomen in de selectie als zijn vervanger. Justin Bijlow is niet opgeroepen als vervanger.

''Bijlow is op dit moment geen optie. Hij is veel geblesseerd geweest. Bizot beter dan Bijlow? Op dit moment vinden wij het beter dat Bizot bij de groep zit. Maar als er een blessure komt, zou de keuze nog op hem kunnen vallen. Bizot is er vanaf dag één bij, hij wist dat hij derde keeper zou zijn als er iets zou gebeuren. Ik heb Cillissen nog wel verteld dat hij, als er iets gebeurt, nog kan worden opgeroepen.''

De oefenwedstrijd begint morgen om 20:45 uur en is live te bekijken op NPO 3.

Lees meer over
Oranje
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties