"Dat werd niet goed opgelost en dan maakt hij een stomme tackle"

"Dat werd niet goed opgelost en dan maakt hij een stomme tackle"

Na de verloren Klassieker ging het bij Feyenoord voornamelijk over het knullige eigen doelpunt waarmee de score werd geopend. Ook de tweede treffer was echter zeer onnodig. In een poging om mee te verdedigen gaf invaller Reiss Nelson een strafschop weg.

De vraag was of hij daar überhaupt had moeten komen, al was de opkomende Devyne Rensch wel zijn man. "Ajax speelt met een heel ander systeem dan de meeste ploegen", legde Robert Maaskant uit in FC Rijnmond. "Backs komen heel ver door, zelfs tot in de zestien. Maar één van de centrale verdedigers had z'n man los kunnen laten en hem over kunnen nemen. Dat werd niet goed opgelost en dan maakt hij gewoon een stomme tackle."

Emile Schelvis vroeg zich af of Nelson wel goed gecoacht werd door zijn ploeggenoten op het veld. "Daar moet de coaching toeslaan en zeggen: ik pak 'm over. Nu dacht Nelson: hij komt uit m'n rug en ik moet corrigeren." De bij de wedstrijd aanwezige Sinclair Bischop stelde echter dat er wel degelijk aangestuurd werd. "Juist verdedigend hoorde je ze coachen en stond het goed. Bijlow doet het zeker ook. Dit was een van de weinige momenten waar het misging. "

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties