"Dat geeft aan dat je het echt als serieuze transfer mag zien"

"Dat geeft aan dat je het echt als serieuze transfer mag zien"

Feyenoord lijkt nog deze week twee versterkingen te gaan presenteren. Rechtsbuiten Patrik Walemark meldde zich afgelopen weekend al in De Kuip en komt over van BK Häcken, terwijl middenvelder Cole Bassett voor anderhalf jaar wordt gehuurd (met optie tot koop) van Colorado Rapids. In de Feyenoord-podcast van FC Rijnmond kwamen de spelers ter sprake.

Daar werd in eerste instantie een compliment gemaakt naar de scouting van Feyenoord, waarna clubwatcher Dennis van Eersel met een update over beide spelers kwam. "In het geval van Bassett moet de medische keuring nog plaatsvinden. Hij moet eerst even acclimatiseren voor ze dat doen, maar de verwachting is dat zijn komst later deze week officieel bekend wordt gemaakt. Walemark is al gespot in De Kuip, waar hij naar zijn nieuwe ploeggenoten kwam kijken." Volgens Sinclair Bischop zou hij vandaag (maandag) al gepresenteerd kunnen worden.

Benadrukt werd dat de twee komend weekend tegen NEC waarschijnlijk nog niet zullen spelen. "Walemark heeft gewoon vakantie gehad en moet nu aan zijn voorbereiding beginnen", vertelde Bischop, waarna collega Ruud van Os de situatie van Bassett schetste. "Hij begint ook nu aan zijn voorbereiding, maar het verschil is dat hij in Arizona zat met de Amerikaanse ploeg. Ik heb vernomen dat hij dat trainingskamp zaterdag al heeft verlaten en naar Rotterdam is gevlogen."

Van Os vertelde dat Bassett weliswaar bij de Amerikaanse selectie zat omdat de 'Europese' Amerikanen er niet bij waren, maar dat het toch veel zegt dat hij werd opgeroepen. "Ik heb wat beelden van hem bekeken. Hij mag wel wat meer kracht krijgen", noemde hij als verbeterpunt. "Hij heeft een voorkeur voor zijn rechterbeen, maar met beide benen durft hij wat. Amerikanen werken hard. Ik ben wel benieuwd hoe hij zich gaat aanpassen. Het is een twintigjarige jongen die van de andere kant van de wereld hiernaartoe komt."

De verwachting is dat Walemark er - ondanks zijn vakantie - sneller zal staan. "Hij moet even in het ritme komen, maar het is wel iemand die er snel kan staan", aldus Van Eersel. "Het is een rechtsbuiten met een linkerbeen die graag naar binnen komt, een actie maakt en zelf schiet. Ze betalen toch een behoorlijke transfersom, dus dat geeft aan dat je dat echt wel als serieuze transfer mag zien." Van Eersel gaf aan dat het transferbedrag door bonussen kan oplopen tot 3,5 miljoen euro. Dat is iets minder dan eerder deze week werd vermeld.

Lees meer over
Patrik Wålemark Cole Bassett
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties