''Dat duidt er ook op hoe belangrijk goede scouting is''

''Dat duidt er ook op hoe belangrijk goede scouting is''

De mannen van de Dick Voormekaar podcast nemen wederom de week door en hebben, net als de supporters, weinig te klagen. Er is verwondering over hoe Formule 1 het voetbalweekend overschaduwde, maar ook over de prestaties van Bryan Linssen en vooral over Fredrik Aursnes.

"Die speelt bij Feyenoord alsof hij dat al jaren doet", aldus Feyenoord watcher Martijn Krabbendam. Schrijver Michel van Egmond kan geen hoogte krijgen van Aursnes. "Ik weet helemaal niks van die man. Hij schoof in Berlijn een keer aan in die sm-kelder waar we zaten. Toen zei hij een kwartier lang helemaal niets, echt helemaal 0,0 en toen vertrok-ie weer. Zo voetbalt-ie ook. Ik weet niks van die gozer, ik hoor er niks over... of ligt dat nou aan mij?"

Krabbendam begrijpt de verwarring. "Toen hij voor het eerst kwam vroeg ik 'wat zijn je kwaliteiten?', 'Ik kan heel goed lopen'. Ik dacht 'dan moet je op atletiek gaan'. Maar inderdaad, deze jongen kan heel goed lopen, maar ook nog eens heel goed voetballen: weinig balverlies, goed overzicht. Dat is toch ongelofelijk? Het is allemaal no-nonsense: of het nou die Aursnes is of Pedersen of Kökcü... het is allemaal no-nonsense!" Van Egmond vindt Kökcü niet echt no-nonsense. Krabby: "Zo voetbalt hij tegenwoordig wel en hij sloeg toch ook gewoon no-nonsense Berghuis op zijn bek?"

Met de aankopen zit het dit seizoen, in tegenstelling tot vele vorige seizoenen, dus wel snor. "Gernot Trauner is een prima aankoop, Aursnes en Pedersen zijn goed, Alireza Jahanbakhsh is tot nu toe matig tot voldoende, maar je weet dat dat nog gaat komen. En dat allemaal voor een miljoen of vier. Dat is één Robert Bozeník. Dat duidt er ook op hoe belangrijk goede scouting is. Ik zou Arnesen een dikke 8 geven, alles bij elkaar."

Conference League
Feyenoord heeft een enorm druk programma, maar de wedstrijd van aanstaande donderdag is in het grotere plaatje van wat minder belang. De Rotterdammers spelen in de Conference League tegen Maccabi Haifa, zijn al groepswinnaar, kunnen een welkome 500.000 euro winstbonus opstrijken en verder werken aan de opmars op de Europese coëfficiëntenlijst, iets waarvan Feyenoord in de nabije toekomst ook van zal gaan profiteren.

Van Egmond denkt dat Feyenoord met een sterk gewijzigd elftal moet gaan aantreden. "Nu gaat iedereen spelen die normaal gesproken op de bank zit. Daar heb ik ook zin in, dat vind ik ook leuk! Allemaal andere spelers erin, ik zou dat rigoureus doen. Iedereen rust geven, wat maakt het uit?" Krabbendam oppert nog dat Feyenoord ook nog in een 'proces' zit. "Wat maakt dat uit? Zeg gewoon tegen ze: 'dit is een extra training, ga lekker Netflix kijken. Je hoeft de wedstrijd ook niet op te zetten op tv, want het gaat toch nergens over. Ga maar lekker in bad zitten, iets leuks doen met je vrouw. Dan regel ik het wel met Teixeira, Diemers en nog een paar van die b-artiesten'."

En verder Dessers en vooral jeugdspelers. "Ja, want die komen ook de helft van de tijd niet aan voetballen toe. Het zou leuk zijn als ze dan 8-0 winnen, een enorme gala-voorstelling geven. Slot helemaal in de war: mensen jagen elke bal af zonder dat-ie het hoeft te zeggen, dat zou leuk zijn. Teixeira blijkt een enorme bikkelaar te zijn, schopt naar alles wat beweegt." Krabbendam kijkt er wat serieuzer naar. "Het is wel goed om te zien wie er achter zit in die groep. Er zijn vaak dezelfde wisseltjes. Hebben de jeugdspelers zich een beetje ontwikkeld? Want die hebben we sinds Atletico ook niet meer gezien." Van Egmond: "Ik wil onze vriend uit Engeland, Reiss Nelson wel een keer zien. Hij is zo snel dat hij soms de bal vergeet, maar die zou ik weleens negentig minuten willen zien."

Lees meer over
Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties