''Dan gaan ze nog veel wedstrijden op vreemde bodem winnen''

''Dan gaan ze nog veel wedstrijden op vreemde bodem winnen''

Er werd wat chagrijn voelbaar bij Feyenoord omdat de resultaten drie wedstrijden achter elkaar tegen bleven vallen. Die resultaten waren, ook zonder rood-witte bril, best wel onterecht gezien de krachtsverhoudingen in het veld. Toch stond er daardoor best veel druk op de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.

Feyenoord watcher Sinclair Bischop: “Ik was benieuwd of het als een nachtkaars uit zou gaan na een dramatische week. Dat zie je vaker als het even tegenzit, maar dat zag je juist helemaal niet”, aldus Bischop in de Podcast Feyenoord van RTV Rijnmond. Zijn kompaan Dennis van Eersel haakt in. “Vanaf de eerste minuten zag je de gretigheid, het jagen, lopen en werken. Feyenoord speelde echt goed. Als dit in de tweede seizoenshelft de standaard is, dan gaan ze nog veel wedstrijden op vreemde bodem winnen. En dat vanavond tegen Heerenveen ook zonder Gernot Trauner en Luis Sinisterra, dat is knap.”

“Dit was een sleutelwedstrijd tegen Heerenveen. Zeker in januari kan Feyenoord nog dichter op Ajax en PSV kruipen en er misschien zelfs wel overheen gaan. Je hebt al snel FC Utrecht–Ajax en PSV–Ajax", zo vindt Bischop. Al is de ontwikkeling die de Rotterdammers hebben doorgemaakt al behoorlijk groot te noemen. "Het is wel knap dat Feyenoord nu al zoveel stappen maakt en dichter bij Ajax en PSV lijkt te komen. Dat geeft vertrouwen. Misschien gaat Feyenoord in de slipstream wel lang mee, als Arne Slot het spel nog meer kan verfijnen. Slot is een vakman, een goede trainer. Dat zien we. Maar laat hem ons ook maar verrassen door van dit elftal een kampioenselftal te maken."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties