''Conference League een godsgeschenk voor het Nederlandse voetbal''

''Conference League een godsgeschenk voor het Nederlandse voetbal''

De Conference League is het derde Europese toernooi, iets dat vroeger ook al bestond met de Europa Cup 1, 2 en 3. Columnist Valentijn Driessen is maar wat blij met deze toevoeging aan de Europese kalender.

"Zelfs met de laatste groepswedstrijd nog te spelen, staan al vier van de vijf Nederlandse deelnemers in februari aan de aftrap van de knockout-fase van de diverse Europa Cups", aldus Driessen in zijn column in De Telegraaf. "Feyenoord en AZ gaan in dit derde bekertoernooi van Europa zelfs door als groepswinnaars."

"Aanvankelijk werd het toernooi als een troosttoernooi beschouwd voor Feyenoord, AZ en Vitesse nadat ze de Europa League misliepen via de Eredivisie. In werkelijkheid ontpopt de Conference League zich als een godsgeschenk voor het Nederlandse voetbal. Massaal omarmd door het publiek getuige de volksverhuizing bij iedere uitwedstrijd van Feyenoord."

"De tegenstand is niet van Champions League-niveau, maar dat zijn de Nederlandse deelnemers evenmin. Wel worden de ploegen uitgedaagd om het beste in zichzelf naar boven te halen omdat clubs en trainers het avontuur in dit Europese keldertoernooi serieus nemen. Zie hoe de voorbereiding door trainers tegenwoordig wordt opgepakt om op tijd 100% klaar te zijn voor de vroege voorronde-wedstrijden in de zomervakantie."

"Het belang is ingedaald. Het levert clubs direct geld op en indirect waarde omdat spelers hun marktwaarde vergroten en tegelijkertijd is het goed voor het imago en de waarde van de Eredivisie als competitie."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties