Competitie merendeel Academy-teams stilgelegd

Competitie merendeel Academy-teams stilgelegd

De KNVB heeft besloten om in de A-categorie de competities tot de winterstop stil te leggen. Door de nieuwe coronamaatregelen van het demissionaire kabinet is het niet toegestaan om tussen 17:00 en 05:00 uur te sporten op Varkenoord. Omdat de sluitingstijd van sportcomplexen niet wordt opgeschoven naar 20:00 uur, zoals voor (andere) essentiële sectoren, heeft de KNVB besloten deze rigoureuze maatregel te nemen.

Dit heeft grote gevolgen voor Feyenoord Academy. Tot de A-categorie behoren Feyenoord O21 en alle overige Academy-teams tot en met Feyenoord Onder 13. Op zaterdag 4 december werken enkele teams nog inhaalduels af, maar daarna is in principe alleen oefenen mogelijk. Zo spelen Feyenoord O16 (uit) en Feyenoord O14 (thuis) komend weekend nog een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van AZ.

Vrouwen 1
De Pure Energie Vrouwen Eredivisie valt onder de topsportcategorie. De wedstrijden van Feyenoord Vrouwen 1 gaan dan ook door, zoals gepland. Ook de Beloften Vrouwen en de Onder 12 en jonger blijven actief in de competitie. Helaas worden deze wedstrijden zonder publiek afgewerkt. Het doel is om alle competities in de A-categorie na de winterstop (vanaf half januari 2022) te hervatten, maar dit is afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland en de maatregelen van het kabinet.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties