Bozeník: ''Ik sta constant in contact met de club''

Bozeník: ''Ik sta constant in contact met de club''

Róbert Bozeník heeft het enorm naar zijn zin bij Fortuna Düsseldorf. De huurling van Feyenoord komt weer aan spelen toe en heeft zijn eerste doelpunt te pakken. Bozeník scoorde tegen SSV Jahn Regensburg en werd in die wedstrijd door de supporters al tot 'Man of the Match' verkozen.

''Ik voel me heel goed'', begint de Feyenoorder in gesprek met Slowaakse Sport. ''Ik ben weer gelukkig. Ik krijg meer speeltijd en ik heb vrijwel meteen kunnen scoren. Ik wil in vorm blijven en veel blijven spelen. Dat is de enige manier waarop ik me kan ontwikkelen. Het is nog te vroeg om te zeggen of het echt een goede transfer was, maar het begin is goed. Ik ben hierheen gekomen om te spelen.''

Bozeník kreeg van de clubleiding te horen dat hij de nieuwe eerste spits van Feyenoord ging worden. Na de komst van trainer Arne Slot zag alles er anders uit. "Kort na het EK, toen ik terugkeerde naar Rotterdam, waren er meerdere aanbiedingen voor me, bijvoorbeeld uit Rusland en van Schalke 04. Feyenoord was duidelijk en wilde me niet laten gaan. Ze zeiden dat ik de nummer één was. Daar richtte ik me toen op. Er kwam echter een nieuwe trainer, waarna ik één wedstrijd speelde in de voorbereiding en er nooit echt een nieuwe kans kwam."

"Er is een optie tot koop, maar die kan alleen gelicht worden als we promoveren naar de Bundesliga. We gaan er allemaal van uit dat ik hier maar een jaar blijf. We zien wel wat er gaat gebeuren. Misschien komt er een bod in de winter dat moeilijk te weigeren is; misschien ben ik hier tot de zomer. Het heden is voor mij het belangrijkst. Ik richt me er gewoon op om beter te worden en regelmatig te spelen. Ik wil mijn oude vorm hervinden, daarom heb ik hiervoor gekozen."

Koopoptie
Uwe Klein geeft tegenover Bild aan dat Bozeník verkeerd geciteerd is als het over de koopoptie gaat. De directeur van Fortuna Düsseldorf geeft aan dat de optie ook geldig is wanneer de Duitse club niet weet te promoveren. De optie is dus niet alleen geldig bij promotie. Het zou gaan om een bedrag van rond de vier miljoen euro. Bozeník zelf wil nog niet kijken naar de toekomst.

''Ik wil het goed doen bij Fortuna. Ik sta nog drie jaar onder contract bij Feyenoord. Ik sta constant in contact met de club. Na iedere wedstrijd heb ik contact met de assistent-trainers, die me vragen naar de wedstrijd en ook mijn optreden en statistieken in de gaten houden. Er is nog een goede band tussen ons."

Lees meer over
Robert Bozenik
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties