Bosz kijkt 'met heel veel belangstelling' naar Slot

Bosz kijkt 'met heel veel belangstelling' naar Slot

Bij Goedemorgen Eredivisie zat zondagochtend de momenteel clubloze trainer Peter Bosz aan tafel. Het ging daarbij veel over de manier waarop hij zijn teams laat voetballen, die vergelijkbaar is met die van Arne Slot. De trainer van Feyenoord kwam in de uitzending dan ook nog kort ter sprake.

"Hoe ik naar hem kijk? Met heel veel belangstelling", begon Bosz over zijn collega. "En met heel veel respect ook. Ik ken de club goed (hij was er speler en technisch directeur, red.) en wat hij daar in zo'n korte tijd bewerkstelligd, is knap."

Zeker omdat Slot met de nodige uitdagingen te maken heeft gehad. "Hij is natuurlijk steeds veel spelers kwijtgeraakt. Dan is het belangrijkst dat je rustig blijft en volgens mij doet hij dat ook. Hij weet er toch iedere keer weer een goed voetballend elftal van te maken."

Door hun vergelijkbare speelwijzes worden Slot en Bosz vaak met elkaar vergeleken. De twee kennen elkaar dan ook redelijk goed. Zo stonden zij afgelopen zomer tegenover elkaar in De Kuip (het Lyon van Bosz won met 0-2 van een nog incompleet Feyenoord). Ook hadden de twee eind vorig seizoen telefonisch contact rond het tweeluik tussen Feyenoord en Olympique Marseille in de halve finale van de Conference League. Als trainer van Lyon kende Bosz de tegenstander immers goed.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties