Boel: "Ik heb zeker ook de prestaties van Feyenoord 1 aangehaald"

Boel: "Ik heb zeker ook de prestaties van Feyenoord 1 aangehaald"

Voor Feyenoord Onder 21 is de voorbereiding op het nieuwe seizoen sinds een week begonnen. De ploeg greep vorig seizoen naast promotie naar de Tweede Divisie en strijdt komend seizoen dus opnieuw om een plekje in de voetbalpiramide. In gesprek met Feyenoord Media vertelde trainer Melvin Boel iets meer over hoe hij in de eerste trainingsweek te werk is gegaan.

Zo was het motiveren van zijn spelers een belangrijk onderdeel. "Het gaat niet zozeer om waar je nu staat, maar vooral om waar je naartoe wil. Ik heb voorbeelden aangehaald van topteams in Europa, maar zeker ook van de prestaties van Feyenoord 1 afgelopen jaar. Dat laat je zien: we staan nu hier, maar we willen daarnaartoe. Doordat je het continu koppelt aan het einddoel, hoop je dat je die jongens ook inspireert om die kant op te gaan."

"Het lastige aan een Jong-elftal, is dat je niet altijd dezelfde groep hebt", vervolgde Boel. "Sommige jongens trainen met deze groep en sommige bij het eerste elftal. Je wil dan vooral dat je met elkaar een bepaald plan hebt. Aan de ene kant is dat hoe je wil spelen. Dat plan hebben we de afgelopen jaren vrij duidelijk ontwikkeld in de academie. Maar we willen ook vooral kijken: hoe gaan we de jongens naar hun plafond krijgen? Hoe gaan we jongens de beste versie van zichzelf laten zijn? Doordat je de jongens individueel ontwikkelt, hoop je uiteindelijk ook als team tot resultaten te komen."

Hoe de voorbereiding er nu uitziet? "Je probeert in de voorbereiding altijd weerstand op te bouwen. Voor een Jong-team is het vooral wennen aan het seniorenvoetbal. De meeste jongens hebben altijd bij jongere elftallen gespeeld en gaan nu voor het eerst tegen mannen voetballen. Je probeert ze in de voorbereiding ook te laten wennen aan die fysieke weerstand. Dat is over het algemeen tegen een mix van profclubs en amateurclubs op Tweede en Derde Divisie-niveau."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties