Boel: "Daarvoor kijken we continu naar het eerste elftal"

Boel: "Daarvoor kijken we continu naar het eerste elftal"

Melvin Boel is na een bewogen jaar nog altijd trainer van Feyenoord Onder 18. Dit terwijl er vorig seizoen nog berichten opdoken dat hij een van de trainers was die voor ontslag werd aangedragen. Boel zelf heeft zich er naar eigen zeggen 'geen seconde druk over gemaakt'.

"Gelukkig is wat in de media staat niet altijd waar", begon Boel toen hij door RTV Rijnmond naar de gebeurtenissen van vorig jaar werd gevraagd. "Vanuit de club en de mensen die erover gaan heb ik altijd het vertrouwen gevoeld. Ik heb me daar eigenlijk ook geen seconde druk over gemaakt, wat er wel of niet in de krant stond. Intern weet je hoe je ervoor staat, hoe mensen over je denken, hoe spelers over je denken. Dan moet je gewoon je werk doen en dat is in deze situatie beloond met een contractverlenging."

Dat hij zijn naam opeens veel in de media tegenkwam, deed Boel niet veel. "Ik ben daar vrij nuchter in. Ik wist wat de situatie was. Soms was het ook wel weer grappig, want er staan soms dingen in de krant die ik zelf niet eens wist. Uiteindelijk moet je doen waarvoor je er bent en wat leuk vindt: met de jongens op het veld bezig zijn en zorgen dat je intern met elkaar weet wat je aan het doen bent. Zolang je dat weet, hoef je je nergens zorgen over te maken."

Arne Slot
Zo maakte Boel deze zomer ook een grote verandering binnen de organisatie mee. De aanstelling van Arne Slot had immers ook gevolgen voor de speelwijze in de jeugdopleiding. "Dat heeft ook tijd nodig", vertelde Boel daarover. "Wij willen dingen op een andere manier doen, veel energie in de wedstrijd leggen. Dat wordt dadelijk ook gevraagd bij het eerste elftal. Daarom proberen we dat in de leeftijdscategorie die ik train ook zoveel mogelijk terug te laten komen."

"Dat is niet vandaag of morgen meteen te realiseren", maakte Boel duidelijk. "Het heeft tijd nodig. Maar ik zie hoe de jongens op het veld staan, continu met elkaar bezig zijn en hartstikke leergierig zijn. Zij voelen ook wel dat ze met de manier waarop we nu werken in de toekomst betaald voetbal-speler kunnen worden. Wie dat uiteindelijk halen weet je nooit, maar we hebben een helder idee van wat we willen. Daarvoor kijken we ook continu naar het eerste elftal: wat doet Arne Slot en wat betekent dat voor onze jeugd? Zo proberen we onze jongens op te leiden om uiteindelijk in Feyenoord 1 te spelen, want daar gaat het om."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties