Bijzondere statistiek Feyenoord: "Toch schrik je daarvan"

Bijzondere statistiek Feyenoord: "Toch schrik je daarvan"

Hoewel de verloren wedstrijd van Feyenoord tegen FC Twente (1-2) al nergens meer om ging, is er toch een patroon te ontdekken in de resultaten tegen dergelijke clubs. In FC Rijnmond werd namelijk opgemerkt dat van de twaalf wedstrijden tegen de top zeven van de Eredivisie, er slechts drie gewonnen werden.

"Er zijn verzachtende omstandigheden", erkende Robert Maaskant over het verlies tegen FC Twente, waar de focus bij Feyenoord volledig op de finale van de Conference League ligt. Toch wees ook hij op het lage aantal overwinningen tegen de top en subtop. Alleen PSV-uit (0-4), AZ-thuis (1-0) en FC Utrecht-thuis (2-1) werden winnend afgesloten. Verder speelde Feyenoord 2 keer gelijk en verloor het liefst 7 keer.

"Toch schrik je daar een klein beetje van. Daarom staan ze ook zo ver achter de nummers één en twee", vervolgde Maaskant, waarop Harry van der Laan de resultaten probeerde te verklaren. "De weerstand neemt toe. Dan moet je toch wat zorgvuldiger zijn in het verdedigende werk. Je zag tegen Twente af en toe open huis. Dat kan niet tegen zulke ploegen, die straffen dat af."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties