Bijlow, Malacia en Til in voorlopige selectie Oranje

Bijlow, Malacia en Til in voorlopige selectie Oranje

Bondscoach Louis van Gaal heeft vrijdagmiddag zijn voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de komende interlands tegen Noorwegen (1 september), Montenegro (4 september) en Turkije (7 september) bekendgemaakt.

Justin Bijlow, Guus Til en Tyrell Malacia zijn namens Feyenoord geselecteerd en maken kans om in de definitieve selectie te worden opgenomen. Het is voor de 21-jarige Malacia de eerste keer dat hij kans maakt om onderdeel te zijn van Oranje. De verdediger maakte de afgelopen periode deel uit van Jong Oranje, waar hij een prima indruk maakte.

Bijlow maakt goede kans om tot de definitieve selectie te behoren. De Feyenoorder ziet namelijk een concurrent onder de lat afhaken. Maarten Stekelenburg zet na 63 interlands een punt achter zijn interlandcarrière. Joël Drommel, Tim Krul en Remko Pasveer zijn nu de concurrenten.

Arne Slot is blij voor zijn spelers. "Dat is heel mooi voor die jongens. En uiteindelijk zegt het ook iets over hoe we de laatste wedstrijden gespeeld hebben.'' Vooral Malacia maakt een sterke indruk. "Net als Justin heeft hij het al over een langere periode bij Feyenoord laten zien. Zelfvertrouwen is heel belangrijk in het voetbal. Dat krijg je door middel van winnen en presteren. En als de bondscoach je dan bij de beste 25 voetballers van het land vindt horen, dan kan dat helemaal een boost geven."

Lees meer over
Oranje Tyrell Malacia Justin Bijlow Guus Til
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties