Bijlow en Til winnen met Oranje van Turkije

Justin Bijlow heeft met het Nederlands Elftal uitstekende zaken gedaan. Turkije werd met 6-1 verslagen en neemt daardoor de koppositie over in Groep G. Bijlow maakte een prima indruk, maar ging bij de 6-1 nog wel in de fout. De doelman speelde de bal te zacht naar Virgil van Dijk. Cengiz Ünder kon daarvan profiteren met een doelpunt.

Orkun Kökcü keert ontevreden terug naar Feyenoord. De middenvelder begon tegen Oranje in de basis en had een lastige avond. Kökcü kon onder druk de oplossing niet vinden, uiteindelijk leverde dat de 1-0 voor Nederland op. Na veertien mintuten spelen kreeg hij ook nog eens een gele kaart. Kökcü verloor de bal aan Frenkie de Jong en moest een overtreding maken om een gevaarlijke tegenaanval te voorkomen. In de rust werd Kökcü gewisseld.

Tyrell Malacia bleef de gehele wedstrijd op de bank tegen Turkije, dat in de eerste helft ook nog opliep tegen een rode kaart. Guus Til kwam in minuut zestig het veld in, maar leek negen minuten later het veld alweer te moeten verlaten. De middenvelder had last, maar kon uiteindelijk wel gewoon de wedstrijd uitspelen. Til was tien minuten voor tijd trefzeker en maakte de 5-0.

De huidige interlandperiode zit erop voor Oranje. De volgende WK-kwalificatie-wedstrijden staan tegen Letland (8-10) en Gibraltar (11-10) op het programma.

1' | 1-0 | Klaassen
16' | 2-0 | Depay
36' | 3-0 | Depay
54' | 4-0 | Depay
79' | 5-0 | Til
89' | 6-0 | Malen
92' | 6-1 | Ünder