Been: ''Dan krijgt Antony een hele vervelende middag''

Been: ''Dan krijgt Antony een hele vervelende middag''

Mario Been kijkt uit naar de wedstrijd van Feyenoord tegen Ajax. De analist van ESPN verwacht dat de Rotterdammers direct volop druk gaan zetten op de tegenstander. Been gaat de duels tussen Tyrell Malacia en Antony met veel aandacht volgen. De verdediger van Feyenoord staat erom bekend dat hij in de toppers stevig in de duels gaat, maar moet daarbij wel oppassen.

"Bepalend zal ook vandaag weer zijn dat Malacia zijn eerste dubieuze overtreding ten opzichte van Antony niet al te vroeg moet maken. Want dan kun je je de hele wedstrijd niets meer permitteren'', vertelt Been. ''De laatste wedstrijd kreeg hij een rode kaart door twee keer een gele kaart te pakken. Ik denk dat als Malacia in staat is om Antony vanaf het begin heel kort in de aanname te zitten, dan krijgt Antony een hele vervelende middag tegen hem. Maar hij moet niet tegen een domme gele kaart oplopen waardoor je je toch geremd voelt in de rest van de wedstrijd."

Hans Kraay jr. verwacht ook dat Malacia de Braziliaan geen meter ruimte gaat geven in De Kuip. "Ik heb wel de indruk dat Malacia Antony net als Owen Wijndal heel kort gaat houden'', vertelt de oud-voetballer, die in het verleden wel eens kritisch is geweest op de Feyenoorder. ''Ik vind dat hij alle kwaliteiten heeft om een international te zijn. Hij is snel, heeft een behoorlijk goede voorzet, hij is agressief.''

"Ik vond, en dat is alweer een beetje aan het minderen, dat hij te vaak in de problemen kwam, dat Malacia te vaak breed speelde en dat er dan iemand tussen zat. Ik vond ook dat hij te vaak met zijn rug naar een buitenspeler stond en dat zie je niet bij veel backs. Ik vond dat hij wel wat simpeler kon spelen en dat Arne Slot met hem heeft gezeten en heeft gezegd: 'Je hebt zoveel kwaliteiten en je bent zo goed, maar hou het wat simpeler. Draai open en speel de eerste bal vooruit en ga er overheen.' Want dan is hij een potentiële Nederlands elftal-speler.''

Lees meer over
Tyrell Malacia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties