Bannis schiet Feyenoord naar geweldige oefenzege tegen Atlético Madrid

Bannis schiet Feyenoord naar geweldige oefenzege tegen Atlético Madrid

Feyenoord heeft in het traditionele openingsduel een geweldige zege geboekt op Atlético Madrid. Na een vroege goal van Bryan Linssen leek de Spaanse landskampioen de eindstand op 1-1 te bepalen, maar in de absolute slotfase was het Naoufal Bannis die de ploeg van Arne Slot alsnog een droomzege bezorgde.

Ook voor Atlético was het de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie en dus viel te verwachten dat het het duel serieus zou nemen. Enkele sterkhouders ontbraken nog, maar toch bleven er genoeg grote namen over. Zij lieten in de beginfase bij vlagen hun klasse zien, maar ook Feyenoord zette daar heel wat tegenover.

De Rotterdammers zetten enkele goede aanvallen op, zoals die uit een ingestudeerde korte corner in de achttiende minuut. De bal ging richting Jens Toornstra, die met een knappe steekbal Orkun Kökcü wist te bereiken. Nadat hij teruglegde, hield Marcos Senesi knap het overzicht. Zo zag hij Bryan Linssen op het goede moment inlopen. De Argentijn gaf de bal en de spits deed De Kuip ontploffen door de bal achter Jan Oblak de touwen in te schieten.

Bannis schiet Feyenoord naar geweldige oefenzege tegen Atlético Madrid

Duidelijk was dat Atlético niet had verwacht zoveel moeite te hebben met de ploeg van Arne Slot. Tegen het einde van de eerste helft nam de frustratie bij de Spaanse topclub namelijk flink toe. Dit leidde zelfs tot een rode kaart voor Yannick Carrasco. De Belg verloor de bal aan Tyrell Malacia en werd vervolgens ook nog eens door de back voorbijgespeeld. Dat kon hij niet hebben: Carrasco trapte na en greep in het opstootje dat volgde ook Kökcü nog eens bij de keel. De aanvaller kon gaan douchen en Atlético moest met tien man verder.

Bannis schiet Feyenoord naar geweldige oefenzege tegen Atlético Madrid

In de tweede helft werd er aan beide kanten veel gewisseld. Slot voerde in de rust al vier wijzigingen door en na zestig minuten spelen stond er een geheel nieuw elftal op het veld. Hoewel dat bestond uit jeugd- en reservespelers, bleef Feyenoord dominant tegen Atlético. Het aantal echt grote kansen nam echter wel aanzienlijk af.

Een van de nieuwe namen op het veld was Ofir Marciano. De doelman kreeg niet bijzonder veel te doen, maar moest in de 83e minuut toch twee keer in actie komen. In eerste instantie was hij zijn tegenstander in een één-op-één knap de baas, maar toen de bal nog eens terugkwam, had hij geen antwoord meer op een schot van Angel Correa: 1-1.

Zo leek Feyenoord ondanks een geweldige wedstrijd genoegen te moeten nemen met een gelijkspel. Toch konden de Rotterdammers het in de allerlaatste minuut opbrengen om nog één keer op het doel van de Madrilenen af te stormen. Nadat Robert Bozeník de bal geweldig controleerde, kon Ridgeciano Haps de bal precies op maat achter de defensie leggen. Daar dook Naoufal Bannis op. De negentienjarige spits passeerde Oblak en kroonde zichzelf tot matchwinner. Feyenoord sloot de voorbereiding af met een fantastische en memorabele zege.

Scoreverloop
18' | 1-0 | Linssen
83' | 1-1 | Correa
90+2' | 2-1 | Bannis

Bijzonderheden
42' | Rode kaart Carrasco

Opstellingen
Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Toornstra, Kökcü, Til; Jahanbakhsh, Linssen, Sinisterra
Atlético Madrid: Oblak; Carrasco, Pérez, Giménez, Hermoso, Saúl; De Paul, Koke, Lemar; Simeone, Llorente

Wissels
Feyenoord: Marciano, Jansen; Haps, Skogen, Hendriks, Fer, Burger, El Bouchataoui, Hartjes, Antonucci, Milambo, Teixeira, Benita, Bannis, Bozeník
Atlético Madrid: Grbic; Kondogbia, Sánchez, Correa, Arias, Serrano, Herrera, González, Camello, Vrsaljko

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties