Bannis grote man bij Feyenoord Onder 21

Naoufal Bannis was de grote man bij Feyenoord Onder 21 zaterdagmiddag. De spits van de Rotterdammers was drie keer trefzeker in het 3-0 gewonnen duel tegen Almere City Onder 21.

Het verschil op de ranglijst tussen Feyenoord en Almere City was voor aanvang van de wedstrijd zes plaatsen en twaalf punten in het voordeel van de bezoekers, maar daar was op het veld vandaag weinig van te merken. Op een regenachtig Varkenoord, waar eerder op de dag Feyenoord O18 gelijkspeelde tegen Ajax O18, begonnen beide O21-ploegen rommelig aan de wedstrijd. De eerste echt grote kans diende zich pas vlak voor rust aan. Een schot van Almere City-speler Jeffrey Puriel werd door Feyenoord-keeper Troost knap uit de bovenhoek getikt. Een paar minuten later zochten beide teams de kleedkamer op met een 0-0 stand.

Feyenoord dominant na rust
Almere City-trainer Hedwiges Maduro vond het vertoonde spel van zijn ploeg blijkbaar reden om stevig in te grijpen, want in de pauze voerde hij maar liefst vier wissels door. Ook deze nieuwe namen konden het verschil niet maken voor de lijstaanvoerder van de Reservecompetitie. Integendeel: Feyenoord was na rust dominanter en creëerde goede kansen.

Dit leidde in de 60ste minuut tot de openingstreffer voor Feyenoord. Na balverlies van Almere City in het eigen strafschopgebied viel de bal voor de voeten van Naoufal Bannis. De aanvaller twijfelde geen moment en schoof de bal in de verre hoek binnen.

Vijf minuten later was het alweer raak. Een van richting veranderde voorzet werd onvoldoende weggewerkt door Almere City en wederom was het Naoufal Bannis die profiteerde. Van een meter of 20 van de goal nam hij de afvallende bal kunstig ‘op de pantoffel’: 2-0.

Hattrick voor Bannis
Het werd voor Bannis een nog mooiere middag, want in de 79ste minuut kreeg hij een doorkopbal van invaller Delano Ladan voor de voeten en weer wist hij het net te vinden. De 3-0 eindstand betekende niet alleen een hattrick voor Bannis, maar ook drie punten waardoor Feyenoord O21 een sprong maakt op de ranglijst. De ploeg van trainer Sipke Hulshoff belandt met de zege van vandaag in de middenmoot van de Reservecompetitie en kan zich met een goed gevoel voorbereiden op de eerstvolgende wedstrijd.

Programma
Op zaterdag 6 november staat er een uitwedstrijd tegen FC Twente/Heracles Academie O21 op het programma. De aftrap is om 15:15 uur.

61' | Bannis | 1-0
65' | Bannis | 2-0
79' | Bannis | 3-0