Azarkan scoort direct uit een corner: ''Het was een bewussie!''

Marouan Azarkan was gisterenavond goud waard voor Excelsior. De huurling van Feyenoord wist in de tweede helft fraai te scoren tegen Jong AZ en dat leverde een belangrijke 0-1 voorsprong op. Azarkan was trefzeker door in één keer op fabelachtige wijze een corner binnen te krullen. De wedstrijd werd door Excelsior uiteindelijk met 0-2 gewonnen.

''Uit een dood spelmoment scoren is altijd lekker'', begint Azarkan in gesprek met het clubkanaal van Excelsior. ''Ik had een beetje wind mee en die bal vloog erin. Onze verdedigers stonden ook een beetje bij de keeper en vandaar dat hij erin vloog. Ja! Het was een bewussie. Het was wind mee en ik dacht: ik probeer het wel een keer. De tweede keer wilde ik het ook proberen, maar toen kwam hij op de paal. Dat was ongelukkig.''

Azarkan scoorde in totaal vijf keer voor Excelsior in de competitie. De 19-jarige aanvaller speelde vijftien wedstrijden en kwam daarin tot 1125 minuten. De Kralingers staan op een tweede plaats met een punt minder dan koploper FC Volendam.