Azarkan: ''Ik spiegel me als buitenspeler wel aan Van Persie''

Azarkan: ''Ik spiegel me als buitenspeler wel aan Van Persie''

Marouan Azarkan speelt de komende maanden in het shirt van Excelsior. De huurling van Feyenoord is het seizoen uitstekend begonnen bij zijn nieuwe club. Azarkan hoopt zich te ontwikkelen en dan volgend seizoen voor zijn kans te gaan in de voorbereiding onder trainer Arne Slot.

"Het bevalt me hier zeker'', begint Azarkan in gesprek met Voetbalzone. ''Het is lekker in de buurt, ik kende al een aantal spelers en ben goed opgevangen. Dat is toch lekker als je ergens naartoe komt. Ik voelde me gelijk thuis en heb gelukkig geen tijd nodig gehad om mijn plek te vinden. Er staat een nieuwe, jonge groep, die echt voor elkaar door het vuur gaat. Ik ben echt blij dat ik hier ben gekomen."

Azarkan heeft niet het gevoel bij Feyenoord stil te hebben gestaan. ''Eerlijk is eerlijk: op de trainingen heb ik veel geleerd. Af en toe trainde ik met Robin van Persie, die legde me uit: 'Probeer na je aanname twee stappen te zetten en dan te schieten'. Ik spiegel me als buitenspeler wel aan Van Persie, hij begreep het ook een beetje als ik rare balletjes gaf of uit het niets scoorde. Hij zei: 'Heerlijk, doe wat je moet doen en heb schijt aan de rest. Je hoeft niet zenuwachtig te zijn, want je kunt dit'.''

"Als ik twee jaar geleden al met Jong Feyenoord in de Keuken Kampioen Divisie had gespeeld, was het veel beter geweest en was de stap naar het eerste ook een stuk minder lastig. De stap van de Onder-19 naar het eerste is soms te groot. Daarom dacht ik in de zomer al dat ik dit seizoen 30 tot 35 wedstrijden wilde spelen, zodat ik met een zwaardere rugzak terug kom bij Feyenoord. Dan moet ik het laten zien en is er geen excuus meer."

Lees meer over
Marouan Azarkan
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties