Aursnes en Pedersen spelen met Noorwegen gelijk tegen Turkije

Aursnes en Pedersen spelen met Noorwegen gelijk tegen Turkije

Noorwegen heeft vanavond in de WK-kwalificatiereeks met 1-1 gelijkgespeeld tegen Turkije. Marcus Pedersen stond in de basis, maar werd na 84 minuten gewisseld. Fredrik Aursnes kwam in de 75e minuut in het veld als vervanger van Patrick Berg. Orkun Kökcü ontbrak bij Turkije, hij was geschorst. De middenvelder is blij het de nieuwe bondscoach die is aangesteld.

"We zijn nu een nieuwe weg ingeslagen met de nieuwe coach'', vertelt Kökcü. ''Dat bevalt me, want de Duitse school is wel een beetje dezelfde als de Nederlandse en dat is wel wat anders dan de Turkse school. Dus ik denk dat het een vooruitgang is. De kwaliteit is er wel, maar het komt er de laatste tijd niet echt uit. Het is nu de taak aan ons om nog negen punten te pakken en dan hopen we dat Nederland van Noorwegen wint.''

Pedersen vertelt in gesprek met de NOS dat er meer in had gezeten voor Noorwegen. "Ik heb het gevoel dat we de drie punten hebben laten liggen. Nu moeten we al onze wedstrijden winnen, zo simpel is het. De eerste tien minuten waren moeilijk en gaven we een goal weg. Daarna knokten we ons terug en speelden we goed. We zijn niet blij met 1-1. We voelden dat we grote kansen hadden om de 1-2 te maken."

Scoreverloop
6' | 1-0 | Akturkoglu
41 | 1-1 | Thorstvedt

Opstelling Turkije
Cakir; Celik, Aziz, Demiral, Erkin; Tufan; Özdemir; Under, Calhanoglu, Akturkoglu; Yilmaz

Opstelling Noorwegen
Nyland; Pedersen, Strandberg, Hanche-Olsen, Meling; Odegaard, Berg, Thorsby; Hauge, Thorstvedt, Elyounoussi

Stand
1 Nederland (7-16)
2 Noorwegen (7-14)
3 Turkije (7-12)
4 Montenegro (7-11)
5 Letland (7-5)
6 Gibraltar (7-0)

Lees meer over
Orkun Kökcü Marcus Holmgren Pedersen Fredrik Aursnes
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties