Arnesen over werkwijze bij komst Slot, Pedersen en Til

Arnesen over werkwijze bij komst Slot, Pedersen en Til

Technisch directeur Frank Arnesen is zondagochtend te gast in Goedemorgen Eredivisie. Daar ging de Deen uitgebreid in over zijn werkwijze bij Feyenoord. Onder meer de komst van Arne Slot, Guus Til en Marcus Pedersen kwam ter sprake.

Slot
Misschien wel de belangrijkste transfer van Arnesen was niet een speler, maar trainer Arne Slot. "Ik heb 'm al lang gevolgd, wie niet?", begon hij over zijn komst. "Ik heb veel van zijn interviews gelezen en bekeken. Er komen altijd zinnige teksten uit. Zijn manier van voetbal sprak me gelijk aan. Toen heb ik gewoon gevraagd om eens te gaan praten. We hebben een uur of drie gezeten en over voetbal gepraat. Ik voelde dat hij getriggerd was. Hij vond Feyenoord een grote club. Hij is waarschijnlijk de beste aankoop geweest."

Wel had Slot een ander perspectief voorgeschoteld gekregen dan wat hem uiteindelijk bij Feyenoord te wachten stond. "We hoopten net zoveel geld te kunnen investeren als in de jaren ervoor, maar hoe langer we zonder publiek speelden, hoe leger de portemonnee. We hebben erover gesproken en Arne is daarin geweldig geweest. We willen meedraaien in de top, maar financieel kan dat gewoon niet. Dan moet je creatief zijn en dat heeft ook z'n voordelen."

Pedersen
Met de door Arnesen opgezette nieuwe scouting werd er, anders dan voorheen, specifiek gezocht naar spelers die in de speelwijze pasten. "Dan ga je kijken naar profielen", zei Arnesen, die de komst van Marcus Pedersen als voorbeeld nam. "Hoe moet zo'n rechtsback eruit zien. Ik vroeg de scouting om drie haalbare kandidaten en daarna ging Arne meekijken. Dan komen we er uiteindelijk uit met Pedersen."

Arnesen stelde dat Pedersen 'een beetje mazzel' heeft gehad. "We hadden geen alternatief, omdat Geertruida nog geblesseerd was. Toen is hij gelijk begonnen, deed hij het helemaal niet slecht en nu wordt hij beter en beter. Stel je voor dat Geertruida wel fit was, dan had hij niet gespeeld. Dat weet je van tevoren niet. Arne heeft dat uitstekend gedaan; hij heeft hem goed uitgelegd wat hij van hem wil zien."

Til
In het gesprek over Til vertelde Arnesen hoe hij bij een dergelijke transfer te werk gaat. "Als je voor een speler gaat, moet je hem uitleggen waarom je hem wil halen. Geen flauwekul en gewoon eerlijk zijn. Ik heb bij meerdere clubs gewerkt en sommigen geven het idee: je mag blij zijn dat je hier mag voetballen. Dat heb ik nooit gedaan. Ik wil spelers altijd het gevoel geven dat ik blij ben als ze voor ons willen tekenen."

Zo ging het ook bij Til, bij wie Arnesen in samenspraak met Arne Slot terecht kwam. "We zochten een tien. Uiteraard kent Arne hem heel goed, ik kende hem ook. Ik had ook gezien dat hij niet veel had gespeeld en de kans er dus was. Ik zei heel snel: 'dit is de speler die we willen hebben'. We hebben hem voor een schappelijke prijs kunnen huren. Het enige probleem is dat we in onze situatie niet alleen maar spelers kunnen kopen. We moeten het ook van deze spelers hebben."

Arnesen benadrukte nog maar eens dat het in principe niet de bedoeling is dat Til ook na dit seizoen nog bij Feyenoord speelt. "Hij heeft daar een langer contract en verdient heel veel. Ik zeg niet dat het honderd procent uitgesloten is. Het is een geweldige jongen, ook in de kleedkamer. Hij laat het natuurlijk vooral op het veld zien. Niet alleen maakt hij goals, maar in dit systeem werkt hij zo hard, pakt hij ballen af. Hij is altijd goed gehumeurd. Het is een grote aanwinst, zowel op het veld als daarbuiten."

Lees meer over
Frank Arnesen Arne Slot Guus Til Marcus Holmgren Pedersen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties